Előtte pedig extra adag morfiumot adott neki, hogy véletlenül se tudjon tiltakozni. A Mirror szerint a 22 éves nő félig-meddig a tudatánál volt, amikor dr. David Newman, a New York-i Mount Sinai Kórház orvosa az ágya mellett kezdett maszturbálni, majd az arcára élvezett.

A kellemetlen élményben részesülő páciens hétfőn késő este kereste fel a kórházat, mert nagyon fájt a válla. Ápolását két nővér kezdte: morfiumot adtak neki, majd arra kérték, hogy öltözzön át a kórházi hálóingbe, a röntgenvizsgálathoz. Ekkor bukkant fel a szobában Dr. Newman, akinek hiába is bizonygatta, hogy már van benne egy löket morfium, újabb adagot kapott tőle.

A nő a vizsgálat közben elmondta az orvosnak, hogy a mellkasa jobb oldalán is fájdalmat érez, mire a férfi simogatni kezdte a melleit. Ettől valószínűleg eléggé beindult, mert utána eltolta az ágyát a faltól, hátat fordított neki, majd a maszturbálásra emlékeztető hangokat hallatott. Szegény lány annyira ki volt ütve a fájdalomcsillapítótól, hogy a következő, amire emlékszik, hogy spermás az arca és Dr. Newman éppen a takaróval törölgeti le róla az anyagot.

A beteg egy darabig még közel volt ahhoz, hogy újra elveszítse az eszméletét, de amikor teljesen magához tért, bement a fürdőszobába, ahol rögtön észrevette, hogy maradt egy kis sperma az arcán és a mellkasán. A ruhájával törölte le, amit aztán – előrelátó módon – az ágyneműjével együtt egy műanyag zsákba tett. Mielőtt távozott a kórházból, elmesélte egy másik orvosnak az incidenst, aki felajánlotta, hogy kihívja a rendőröket.

Az elismert orvosnak számító iraki háborús veterán, dr. David Newman egyelőre nem kommentálta a történteket. A kórház viszont kénytelen volt lépni a botrány miatt. A rendőrségi nyomozással párhuzamosan belső vizsgálatot indítottak, és amíg az lezajlik, felfüggesztették Dr. Newmant.