Cs. Tamás még 2014 áprilisában ölte meg az anyját. Pápai lakásukban részegen vesztett össze vele, majd kétszer a fürdőkád széléhez ütötte az arcát. Miután az asszony belefulladt a saját vérébe, a holttestét egy fagyasztóládába tette, aztán egy patakmederben rejtette el. A férfit a Győri Ítélőtábla kedden emberölésben találta bűnösnek és 13 év fegyházbüntetésre ítélte.

A vádirat szerint Cs. Tamás a gyilkosság napján ittassága miatt lett agresszív. Már a szobában megütötte édesanyját, akinek vérezni kezdett az orra. Az asszony a fürdőszobába menekült, de fia utánament, és tovább szidalmazta. A férfi annyira begurult, hogy egyszer csak megragadta a nő fejét, majd legalább kétszer a fürdőkád széléhez ütötte.

Az asszony csúnyán megsérült: orrcsontjának, felső állcsontjának és jobb arcürege belső falának törése, valamint az arc lágyrészeinek sérülése miatt szabályosan dőlt belőle a vér. Cs. Tamás ennek ellenére nem segített neki, és orvost, mentőt sem hívott hozzá. Anyja előbb eszméletét vesztette, majd gyakorlatilag belefulladt a saját vérébe.

A férfi a gyilkosság után feltakarította a vért, de a holttestet érintetlenül hagyta. Néhány nap múlva aztán rájött, hogy a bűz elárulhatja, ezért a hullát egy fagyasztóládába tette. A ragasztóval körbetekert gépet május elsején egy barátja segítségével vitte el öreghegyi telkére. Neki azt mondta, hogy a hűtőláda elromlott.

A következő napok során Cs. Tamás egy közeli patak medrében rejtette el anyja testét, amit csak két hónappal később, június 18-án találtak meg a rendőrök egy terepkutatás során. A holttest a tavaszi meleg és az állatok miatt nagyon rossz állapotban volt, de az orvosszakértői vélemény kimutatta rajta a bántalmazás nyomait.

A Veszprémi Törvényszék első fokon testi sértés bűntette miatt szabott ki 7 év börtönbüntetést Cs. Tamásra. Dr. Ferenczy Tamás szóvivő közlése szerint a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla kedden jogerős ítéletet hozott az ügyben. A bíróság a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben találta bűnösnek, ezért 13 év fegyházbüntetésre ítélte.