Trükkös rablások miatt csukták le Argentínában a brit Barbi-Banditát

2016.01.21. 10:01

A 26 éves Wiltshire-i anyukát, Georgia Wawmant a múlt héten vették őrizetbe a dél-amerikai országban, mert a rendőrség azt gyanította, hogy kulcsfigura volt abban a bűnbandában, ami Buenos Aires környékén követett el 16 rablást, egy csomó nagy értékű holmit megfújva – számolt be a Daily Mail. Aztán kiderült, hogy igazából csak a lopott szajré rejtegetésében lehetett szerepe, az egyenruhások pedig minden alkalmat megragadtak, hogy porig alázzák.

barbiebandit1
Fotó: Facebook

Csini külseje alapján valószínűleg ön sem gondolta volna, hogy a nő képes ilyen gazságokra. Nem véletlen, hogy a brit média egyenesen Barbi-Bandita néven emlegeti. Georgia Wawman szerepét illetően eléggé megoszlanak a vélemények. A barátai egy része azt mondja, hogy már az iskolában balhés csaj volt. Más ismerősei szerint ugyanakkor soha nem került összetűzésbe a törvénnyel, meg amúgy is tök édes, ezért tutira ártatlan lehet. Az utóbbi álláspontot osztja családja is.

Na de hogyan kezdődött?

barbiebandit2
Fotó: Facebook

Georgia Wawman 2006-ban argentin mostohaanyjával költözött a Dél-amerikai országba, ahol eleinte egy vidéki luxusház volt az otthona. Néhány hónap múlva aztán az expasijával cuccolt át Buenos Airesbe. A köztiszteletben álló lovaspólós családból származó Jose Minóval 2013-ban közös gyermekük is született. A rendőrség szerint a férfi lehetett a vezére a bandának, amely legalább 16 rablást követett el a főváros külterületén.

A bandatagok rendőrtisztnek öltözve kerestek új célpontokat, majd az éj leple alatt léptek akcióba. A kiszemelt lakóparkokba és birtokokra úgy jutottak be, hogy vagy átvágták a kerítést, vagy gödröt ástak alá. A rablások során latexkesztyűket viseltek, hogy ne hagyjanak ujjlenyomatokat, külsejüket pedig egyebek mellett parókákkal változtatták el. 

A rendőrség a múlt héten csütörtökön (január 14.) hat helyszínen csapott le a bandára. A brit nő akkor az expasija manzanaresi lakásában, de egy külön lakrészben aludt a kisfia mellett. Hajnali ötkor arra ébredt, hogy az egyenruhások betörik az ajtót, majd ráfogják a fegyverüket. A rendőrök a helyszínen több ezer fontnyi értékű lopott szajrét, köztük laptopokat, ékszereket és kamerákat foglaltak le, ráadásul megtalálták a betöréseknél használt fegyvereket és más holmikat, ami csak tovább erősítette a gyanújukat, hogy a nő sáros lehet. Rajta kívül a gyermeke apját, öt másik helyi férfit és egy paraguayi nőt vettek őrizetbe.

barbiebandit3
Fotó: Rendőrség

Családja szerint a rendőrök nem bántak valami kesztyűs kézzel Barbi-Banditával. Egy orvos hiába állapította meg, hogy magas a vérnyomása, ezért pihennie kéne, a megbilincselt nő kénytelen volt két órán keresztül a fal felé fordulva állni. Az összesen 10 órát felölelő kihallgatási procedúra során enni és inni sem kapott, néhány rendőr pedig, mindezt megkoronázandó, a falklandi háborúról énekelt neki dalokat, hogy kellőképpen kiakasszák.

A rendőrség később közölte, hogy Georgia Wawman mégsem játszott kulcsszerepet a bandában és a rablásokban sem vett részt, de a gyanú szerint a zsákmány egy részét elrejtette a volt barátja számára. Úgyhogy óvadékét cserébe szabadlábon védekezhet.