É. József brutálisan meggyilkolt egy prostituáltat, egy másikat pedig megsebesített. A 37 éves nyárlőrinci férfit a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek, és jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta – írta a Délmagyar.

A vádlott 2010 szeptemberében találkozott először az egyik áldozattal, aki a 44-es úton, egy Lakitelek és Nyárlőrinc közötti buszmegállóban dolgozott prostituáltként. A 18 éves lány 3 ezer forintért elégítette ki orálisan. Október 2-án aztán ismét megállapodtak, az aktus azonban a férfi potenciazavara miatt nem jött létre. A lány sértő megjegyzést tett a vádlottra, aki válaszul bántalmazni kezdte.

Az erdőbe rejtette a holttestet

Miután kiszálltak az autóból, a férfi a gépkocsiemelővel kezdte püfölni a földre került nőt. Több mint 10 ütést mért a fejére. Amikor aztán látta, hogy a prostitált meghalt, holttestét a közeli erdőbe húzta. Az áldozatot – aki ekkor tízhetes terhes volt – alul lemeztelenítette, majd a kabátjával és egy zsákkal letakarta.

Egy másik nőt is megtámadott

É. József 2012 augusztusában Kecskemét és Nyárlőrinc között, szintén a 44-es úton figyelt fel a másik prostituáltra, egy 29 éves nőre, aki ugyancsak 3 ezer forintért elégítette ki orálisan. A vádlott másnap este is arra járt, és elhatározta, hogy megszerzi a lány pénzét. Ismét megállapodtak egy aktusban, de amikor belefogtak, a férfi elővette az autó ülése alá rejtett konyhakést, majd többször megszúrta áldozatát. A prostituált sírva próbálta védeni magát, mire É. József kirángatta az autóból, és újból megszurkálta, főként a nyakán.

áldozata halottnak tettette magát

Az erősen vérző nő csak azért maradt életben, mert úgy tett, mintha meghalt volna. A vádlott elvette 18 ezer forintját és a telefonját, majd otthagyta. Később még egyszer visszament, hogy ellenőrizze, valóban meghalt-e, de áldozatának közben sikerült eljutnia egy tanyára, ahol segítséget kért.

É. József az eljárás során először beismerte a 2010-es gyilkosságot, később azonban mégis tagadta. A második áldozatával kapcsolatban csak annyit ismert el, hogy többször megszúrta, de azt mondta, hogy nem a pénzért tette, majd az utolsó szó jogán bocsánatot kért tőle.

A legsúlyosabb büntetést kapta

A Szegedi Ítélőtábla csütörtökön súlyosbította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét, ami alapján a vádlott 35 év után szabadulhatott volna. Mezőlaki Erik bíró indoklásában elmondta, a bíróság a társadalom védelme érdekében szabta ki a legsúlyosabb büntetést.