A Daily Mail szerint legutóbb csütörtökön bukkantak rá egy férfi holttestére Nagy-Manchester egyik csatornájában. A régió vizeiből 2007 óta már 85 holttest került elő, 28 halálesetre viszont nem találtak magyarázatot. A gyászoló családok válaszokat várnak, tudni akarják, hogy szeretteiknek tényleg egy kegyetlen sorozatgyilkos miatt kellett-e meghalniuk.

A legutóbbi áldozat, egy 40-50 év körüli férfi holttestét az Ashton csatornában találták meg. A rendőrségi szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, hogy mi vezetett a halálához. A spekulációk alapján azonban nem kizárt, hogy ő lehetett a „Lökdöső” néven emlegetett állítólagos sorozatgyilkos 29. áldozata. Úgy tartják, hogy az elhunytakat a pszichopata taszíthatta bele a jeges vízbe.

A Channel 4 tévécsatorna már dokumentumfilmet is forgatott a gyilkosságokról „Manchester's Serial Killer?” címmel. Ebben Tony Blockley nyomozó fejtette ki, hogy a feltárt bizonyítékok alapján a rejtélyes halálesetek felelőse ugyanaz az ember lehet. A rendőr főleg három áldozat, Souvik Pal, David Plunkett és Nathan Tomlinson ügyére koncentrált.

A dizájnernek tanuló Souvik Pal holttestére a Bridgewater csatornában leltek rá. A halottkémi vizsgálat nem tudta megállapítani, hogyan került a vízbe. A 19 éves férfi három héttel korábban a Trafford Parkban vett részt egy 2012-es újévi partin, akkor látták utoljára. A térfigyelő kamerák rögzítették, hogy egy férfi társaságában hagyta el a night clubbot, de az illetőt nem sikerült azonosítani. 

A 19 éves David Plunkett holttestét a manchesteri hajócsatornában fedezték fel. A fiatalnak 2004 áprilisában szintén a Trafford Parkban veszett nyoma, ahol egy koncerten bulizott. A rendőrség arra jutott, hogy véletlenül fulladt meg. A férfi szülei ugyanakkor biztosak voltak benne, hogy gyilkosság áldozata lett.

A 21 éves Nathan Tomlinson holttestét 2011 februárjában az Irwell folyóból halászták ki. A férfi két hónappal előtte a barátaival indult valahová. Bár fel volt öltözve, kabátját, telefonját, pénztárcáját és útlevelét nem találták meg. A halottkémi vizsgálat ebben az esetben sem jutott semmire. Nem derült ki, hogy a fiatalember már holtan került-e a vízbe.

A témában korábban Craig Jackson kriminológus is megszólalt. Szerinte a sok hasonló eset miatt elég valószínűtlennek tűnik, hogy az összes elhunyt balesetet szenvedett, vagy öngyilkos lett.