Frissítés

Korábban az RTL Klub Híradójára hivatkozva azt írtunk, a csecsemők meghaltak. Az MTI szerint azonban ez tévedés, mindkét gyerek életben van.

Szomáliai nyomortelephez hasonlította a 444.hu újságírója azt a törökszentmiklósi városrészt, ahonnan múlt héten csütörtökön és pénteken ismeretlen szerektől kerültek többen is kórházba. Köztük két terhes kismama, akiken azonnal császármetszést végeztek az orvosok. 

A kismamák azóta is életveszélyes állapotban vannak. Rajtuk kívül még három férfinak válságos az állapota, egy férfi – akit a fővárosban kezelnek – viszont már túl van az életveszélyen.

A 444.hu arról is írt, hogy a településen még a közvetlen rokonokat sem nagyon rázták meg a történtek. Már csak azért sem, mert a dizájnerdrogok itt évek óta a hétköznapok legtermészetesebb részei. De nemcsak a telepen, hanem a környező településeken is ugyanez a helyzet. A lakók azt mondták, hogy a két kis utcában sokan árulják a drogot, és szinte minden családban fogyasztják is. Főleg a fiatalok, már tíz éves kortól.

Csütörtökön este viszont valami új drogot próbálgattak, amitől még most sem tértek magukhoz. Az egyik kismama mielőtt elveszítette az eszméletét, állítólag kiment az udvarra, és azt kiabálta, hogy

segítség, meghalok, meghalok.

Az egyik férfi felesége azt mesélte, hogy férje rázkódására ébredt fel.

Mellettem feküdt az ágyban, először azt hittem alszik, majd láttam, hogy mindene rázkódik, remegett, be volt feszülve a keze, görcsben volt. Nem tudtam felébreszteni, hiába próbáltam. Hívtuk a mentőket, de azóta sem tért még magához. Már vagy négy napja.

(Borítóképünk illusztráció)