Zaklatás bűntett gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, miután az egyik soroksári iskolában többen és többször is panaszt tettek egy férfi tanár különös beszólásai miatt.

BRFK-tól megtudtuk, hogy egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Először egy tanárnő beszélt az RTL Klub Híradójának arról, hogy szerinte kollégája a faház mögé hívta a lányokat, hogy jobb jegyeket kapjanak és többször a diákok szexuális életére tett célzásokat az órákon.

A magyar tanárnő a Velvetnek azt mondta, hogy először tavaly novemberben szólt az igazgatónak, hogy kollégája szerinte túllépi a határokat, de valószínűleg azért sem nagyon történt semmi, mert a férfi az igazgató és az igazgatóhelyettes fia.

Aztán előálltak azzal, hogy nyolcszemközt beszéljük meg a dolgokat. Az igazgató, a fia, az igazgató-helyettes, aki a felesége és én. Végül ebből sem lett semmi.

A pedagógus azt mondta, hogy január elején két 15-16 éves lány édesanyja azzal kereste meg, hogy a férfi tanár szexuális célzásokat tett a gyereküknek. A szülők feljelentést tettek, a két diákot, szüleiket  és a tanárnőt is meghallgatták.

A rendőröknek is elmondtam mindent. Szerintem nem normális, hogy ez a tanár kertészkedés közben – merthogy az a szenvedélye – az ablakon keresztül tesz az orális szexre utalást a gyerekeknek

– tette hozzá a pedagógus.

A tanárnőt hétfőn reggel kirúgták, mondván elhanyagolja a munkáját és nem tanárhoz méltóan viselkedik. Az igazgató a Híradónak azt mondta, hogy belső vizsgálatot indított, aminek szerdán lesz eredménye. Kerestük a soroksári Qualitas középiskolát, de az igazgatót nem értük el.