A vádirat alapján K. Károly még 2010 májusában követte el a gyilkosságot. Az éjszaka leple alatt lopózott be az asszony mezőfalvai házába, majd agyonverte egy asztallábbal. A vádlott később azt állította, hogy a Dunába dobta a holttestét, az ügyészség szerint viszont eláshatta valahol. Miközben az áldozat maradványai a mai napig nem kerültek elő, a férfival szemben előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt folyik büntetőper.

Az elsőfokú bíróság szerint a vádlott 2005 és 2010 között kutyatenyésztéssel foglalkozott. Ennek kapcsán ismerkedett meg későbbi áldozatával, K. J.-vel és annak férjével, akiknek az ebek értékesítésében segédkezett. A nő 2010 márciusában közölte vele, hogy el akarja hagyni a férjét, és a segítségét kérte a költözéshez. K. Károly nemcsak a fuvarozást vállalta magára, hanem elvégzett egy csomó ház körüli munkát, illetve időnként a bevásárlást is elintézte helyette.

A pénze kellett neki

Mivel előfordult, hogy az asszony odaadta neki a bankkártyáját, a vádlott pontosan tudta, mennyi pénze van. Azzal is tisztában volt, hogy K. J. megszüntette az életbiztosítását, ezért a biztosító mintegy 130 ezer forintot utalt át a számlájára. A rossz anyagi körülmények között élő K. Károly május közepén határozta el, hogy megszerzi a pénzét. A gyilkosságot előre kitervelte.

Álmában támadta meg

A vádirat szerint a férfi május 19-én a bejárati ajtót kifeszítve jutott be a mezőfalvai házba, majd addig ütötte alvó áldozatát, amíg az belehalt sérüléseibe. Ezután magához vette több értékét, illetve a bankkártyáját, amiről az összes pénzt felvette. A holttestet később ágytakaróba csavarta, elvitte a helyszínről és elásta valahol. 

Először azt mondta, hogy eltűnt

K. Károly azzal próbálta elkerülni a lebukást, hogy bejelentette a nő eltűnését a rendőrségen. A rendőrök azonban vérnyomokat találtak a helyszínen és gyanúsnak találták a vallomását. A férfi ezután már azt állította, hogy baleset történt. Saját bevallása szerint védekezésképp lökte el a vita hevében rátámadó nőt, aki elesett és egy tárgynak ütötte a fejét. Mint mondta, K. J.-t magára hagyta, de másnap visszament a helyszínre, és látta, hogy már nincs életben. A holttestét ezért a Dunába dobta. 

Újratárgyalják az ügyet

A bíróság 2014 júniusában emberölés és kifosztás miatt szabott ki 9 év börtönbüntetést a vádlottra, de az ítéletet hatályon kívül helyezték, ezért a Székesfehérvári Törvényszék az egészet ügyet újratárgyalja. Dr. Varga Noémi sajtószóvivő a Velvet kérdésére elmondta: a büntetőper hétfőn a szakértői bizonyítással folytatódott. A következő tárgyalási napot április 25-re tűzték ki.