Tíz halálos áldozata van és több mint százan megsérültek, ebből legalább ötvenen súlyosan, abban a vonatbalesetben, ami kedd reggel történt Bajorországban. Az MTI információi szerint  a baleset a Holzkirchen-Rosenheim vasútvonalon történt, Bad Aiblingnál. A Meridian vasúttársaság szerelvényei egyelőre ismeretlen okból ütköztek össze frontálisan. A vonatokon többnyire munkába tartó ingázók utazhattak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt valószínűleg nem voltak köztük. A Bayerische Rundfunk bajor tartományi közszolgálati műsorszolgáltató társaság és a helyi hírportálok jelentései szerint a személyszállító vonatok több kocsija kisiklott, a The Local értesülései szerint több kocsihoz még nem sikerült odaférnie a mentőalakulatoknak, ezért az áldozatok pontos számáról még nincsenek információk. A baleset helyszínére több tucat mentőautó és mentőhelikopter érkezett.

Frissítés: Úgy tudni, nyolcra emelkedett a halottak száma és ötvenre a súlyos sérülteké. A mentést nehezíti, hogy nehezen férnek oda a roncsokhoz, a mentőhelikopterek sem tudnak leszállni a környéken. 

Frissítés 2: A hatóságok megerősítették, hogy mindkét vonat vezetője meghalt, a halottak között van még további két vasúti dolgozó. Úgy tudni, hogy a baleset egy erdős részen, kanyarban történt, vagyis a két masinisztának esélye sem volt arra, hogy észrevegye a másik szerelvényt, miközben 120 km/ órával haladtak. A Mirror értesülése szerint már 55-re emelkedett a súlyos sérültek száma, a környékről véradókat várnak, hogy el tudják látni a sérülteket. 

Frissítés 3: Kilencre emelkedett a halálos áldozatok száma és egy embert még mindig keresnek. 81-en sérült meg, 18 ember állapota súlyos. Sajtótájékoztatón mondták el, hogy a baleset okait még mindig nem tudják. Alexander Dobrindt német közlekedési miniszter arról beszélt, hogy nagy sebességgel ütközhetett a két szerelvény. Elmondta, hogy egy olyan automatikus biztonsági rendszert vezettek be, ami megállítja a szerelvényeket, ha azok figyelmetlenségből piros jelzésen haladnak át. Dobrindt arról is beszélt, hogy úgy gondolták, hogy egy ilyen rendszerrel elképzelhetetlen egy ilyen baleset, amit az utóbbi idők legnagyobb német balesetének nevezett. A rendőrség arról beszélt, hogy 150 ember utazott összesen a két vonaton, még két embert keresnek. Arról is beszélt, hogy sokkal többen is lehettek volna, ha nem lett volna éppen tanítási szünet. Közben már Angela Merkel német kancellár is részvétét fejezte ki az áldozatok családjának.

Frissítés 4: Az egyik túlélő arról mesélt, hogy egy hatalmas robajt hallott mielőtt kialudtak a fények. Ő könyebb sérülésekkel megúszta, így tudott segíteni a többieknek is, a mentőcsapatok érkezése előtt. "Többen sírtak és segítségért kiáltottak a sötétben, de nem tudtunk semmit sem tenni. Bárcsak több embernek is segíthettünk volna, de megfelelő eszközök hiányában ez nem ment" - mondta a túlélő a Rosenheim 24-nek. Közben ellenőrizték az útvonalat, nem találtak technikai hibát. 

Frissítés 5: A halottak száma estére 10 főre emelkedett, egy embert még mindig keresnek a roncsok között, de a mentők nem fűznek ahhoz sok reményt, hogy élve fogják megtalálni. A vonatokon voltak fekete dobozok, ezek közül kettőt is sikerült megtalálni, az ezekben eltárolt adatok segíthetnek majd feltárni a baleset okait. (MTI)

A Mirror már négy halottról ír, úgy tudják, hogy az egyik vonat vezetője is az áldozatok között van, a másikukat mentőcsapatok keresik. Egyelőre nem tudni mi okozta a balesetet, amiről a Bayerischen Oberland vonattársaság vezetője azt nyilatkozta, hogy sokkolta őket és megtesznek mindent a kollégákért, az utasokért a családjaikért. Úgy tudni csak egy sínpár van azon a szakaszon, ahol a baleset történt reggel 6.05-kor.