Kidőlt egy Damjanich utcai, ötszintes lakóépület négy méter magas tartóoszlopa - közölte a Katasztrófavédelem -, valószínűleg építési földmunkák miatt. A fővárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, biztonsági okokból kiürítették az épületet - a tizenhét érintett lakásból tizennyolc embert kísértek a szabadba.

A tűzoltás vezetője intézkedett, hogy ideiglenes, faszerkezetű dúcolással támasszák alá a házat. A helyszínen lévő mérnökök folyamatosan figyelik az épület állapotát. Szükség esetén a lakók elhelyezéséről a katasztrófavédelem az önkormányzat bevonásával intézkedik.

Panka, aki a Damjanich utcában lakik, néhány házzal arrébb, este nyolc óra körül járt a helyszínen, kocsival. Ezt tapasztalta: 

Egy láthatósági mellényes férfi irányította a közlekedést, mert lezárták az egyik sávot. Nagyon lassan engedtek csak át, tele volt az utca tűzoltóval és katasztrófavédelmissel. Nem volt lezárás, a trolit simán átengedték, de nagyon sokan intézkedtek. Láttam forgalomirányítót, tűzoltót, rendőrt, katasztrófavédelmist. A Ligettől a következő sarokig el volt minden kerítve.