A Mirror szerint a 29 éves Eimear Ni Ghiallgairrh a stanstedi repülőtéren vette le a szoknyáját, mert a biztonsági ellenőrzés a vártnál lassabban haladt, és ettől idegállapotba került. A rendőrök nem bántak vele valami kesztyűs kézzel. Az ír nő azt állítja, hogy letartóztatása során eltörték az ujját.

A bosszús utas tudta, hogy le fogja késni a barcelonai gépét, amivel egy állásinterjúra tartott volna, ezért teljesen elborult az agya. Nem akarta hagyni, hogy átvizsgálják, az asztalt ütötte és levette a szoknyáját, ami alatt csak egy fekete harisnyát viselt. Az incidens miatt a nőt két nagydarab rendőr vette őrizetbe. Elmondása szerint az egyikük már eleve azzal ment oda hozzá, hogy azonnal kussoljon, különben lecsukja. Mikor visszakérdezett, hogy miért, az egyenruhás durva mozdulatokkal bilincselte meg, majd a csuklójánál fogva kezdte rángatni, ezzel eltörve az hüvelyujját.

Letartóztatását követően Eimear Ni Ghiallgairrh 12 órán keresztül vendégeskedett egy cellában. A rendőrség rendzavarás és rongálás miatt indított ellene eljárást, a bíróság pedig 150 font (60 ezer forint) pénzbüntetést szabott ki rá. Az építész végzettségű nő alaposan kiakadt a történteken, és keményen bírálta a rendőrök brutálisát.

Hét évet töltöttem az egyetemen kemény tanulással, de most kárba veszett az egész. Nem mehetek haza, mert priusszal soha nem kapnék munkát Írországban