Szerdán délelőtt kiraboltak egy Citibank fiókot az Oktogonnál. A helyszínen rengeteg a rendőr. Ha teheti, kerülje el a környéket. A Velvet úgy tudja, a tettes egyedül volt, és úgy vitte el a bevételt, hogy az ügyfelek észre sem vették, hogy bankrablás zajlik.

A police.hu híre szerint az ismeretlen férfi szerdán 9 óra 40 perc körül lépett be az Oktogonnál lévő bankfiókba, majd egy fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegette meg az egyik alkalmazottat, hogy adja át a bevételt. A bank munkatársa ennek eleget tett. A férfi ezután a pénzzel elmenekült a helyszínről. A bankrablás során senki nem sérült meg. 

Posztunkat folyamatosan frissítjük.

A feltételezett tettesről a rendőrség az alábbi térfigyelő kamerás felvételt tette közzé.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06 (80) 555-111-es "Telefontanú" zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Update: A rendőrök egy bűnügyi technikai helyszínelő sátrat állítottak fel a bankfiók előtt, hogy nyugodtan dolgozhassanak a helyszínen. 

Update2: A Citibank szóvivője, Hencz Éva az MTI-nek annyit mondott, hogy együttműködnek a hatóságokkal az Oktogon téri fiókjukat érintő esemény feltárásában.

Update3: Beszéltünk két szerelővel, akik éppen a klímát szerelték az egyik hátsó szobában, amikor a férfi kirabolta a pénzintézetet.

Nagyjából fél órája lehettünk bent, amikor jött az egyik ügyintéző, hogy menjünk ki, mert kirabolták a bankot. Teljesen higgadt volt, de egyébként az egész rablás alatt nem hallottunk semmit, gyakorlatilag észre sem vettük, hogy mi történt

– mondta a Velvetnek egyikük. A szerelőknek ma elég hosszú napjuk lesz, mivel mindenük bent maradt az épületben, de meg kell várniuk a helyszínelés végét. A rendőrség a banki alkalmazottak mellett őket is kihallgatja. 

Update4: A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem árulja el, hogy a férfi mennyi pénzt zsákmányolt. 

Update5: A várakozásokkal ellentétben az Andrássy úton nincs nagy dugó. A bank előtti megállóban a buszok is megállnak.

Update: A police.hu-ra kikerült még egy fotó, amin már sokkal jobban látható a férfi. Mi 40-50 év körülire saccoljuk.  Ha esetleg felismeri, vagy tudja hol lehet, hívja a rendőrséget!