20 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság elsőfokon azt a 22 éves férfit, aki 2015. április 11-én a zalaegerszegi Parkerdőben megölte volt barátnőjét. A lány aznap este azért találkozott a fiúval, hogy végleg lezárja kapcsolatukat.

Az ügyészség először különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta a főiskolás fiút, aki megverte, majd össze-vissza szurkálta a 18 éves gimnazista lányt.

A jobb vállán megragadta a sértettet, és legalább hat ütést mért a fejére. Miután a lány összecsuklott, fojtogatni kezdte, végül huszonötször egy késsel nyakon és tarkón szúrta. A sértett a bántalmazás során végig életben volt.

– sorolta az első tárgyaláson az ügyész.

A vádhatóság az első tárgyalások után viszont változtatott, mert szerintük a fiatalember előre eltervezte a gyilkosságot. A bíróság szerint ez a vád nem állt meg, és a fiút csak különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélték el pénteken.

Cikkünket frissítjük.

A ítélethirdetésen ott ült a fiatalember édesanyja is, aki végigsírta az utolsó tárgyalást. A bíróság döntése alapján a 22 éves fiú a büntetés kétharmadának letöltése, vagyis kicsivel több mint 13 év után szabadulhat.