Még mindig nem találják a csepeli ékszertolvajok harmadik társát, a bíróság két férfit viszont előzetes letartóztatásba helyezett  szerdán . A döntést az ügyészség és a gyanúsítottak is tudomásul vették, így az jogerős.

A tolvajok hétfőn éjjel akartak kirámolni egy csepeli ékszerboltot. Miután betörték a Csepel Plaza ablakait, egy drótkötéllel szakították ki az üzlet rácsát és vittek mindent, amit tudtak. A legapróbb részletet is megtervezték, a menekülést viszont még gyakorolhatták volna.

A lopás után egy körforgalom kifogott rajtuk és dzsipjükkel az árokban kötöttek ki. D. Tamást és M. Gyulát a rendőrök szedték ki az autóból, harmadik társuk viszont elfutott, és egyelőre nem is találják. Információnk szerint a két férfi korábban már volt büntetve.

A Velvetnek az ékszerbolt tulajdonosa azt mondta, hogy még mindig leltároznak és egyelőre a hiányzó arany ékszerek összeszámolásával végeztek.

Ami biztos, hogy 15 millió 600 ezer forint értékben vittek el aranyat, és szinte az egész ezüst készletünk is hiányzik. Az órákból viszont csak kevesebbet loptak, de ezeket még csak most számoljuk

Az ékszerek nagy része egyébként a tolvajok autójából előkerült, de az, hogy a harmadik férfinál maradt-e valamennyi a zsákmányból, csak a teljes leltár után derülhet ki.

A rendőrségen azt mondták, hogy szeretnék minél hamarabb visszaadni a készletet, de ehhez először össze kell majd vetni a mi és az ő leltárukat

– mondta a bolt tulajdonosa.