2015. március 26-án Kansasben egy ittas nő azzal hívta fel a 911-et, hogy a fegyverével megöli magát. A helyszínre kiérkező rendőrök azt tapasztalták, hogy az 53 éves Deanne Choate meztelenül alszik az ágyában. Felkeltették és megkérdezték tőle, hogy hol van a fegyvere, mire elővette pisztolyát, a rendőrök pedig lelőtték.

Lánya most beperelte a rendőrséget, hogy végre kiderüljön, mi történt akkor éjjel - mert szerinte anyja csak azt tette, amit a rendőrök kértek tőle.

A részletek

A házhoz három rendőr ment ki, Robert Huff, Justin Mohney és Jeff Breneman. Megtalálták a nő pasiját, kivitték az épületből, majd ezt követően találtak az ágyban fekvő Deanne-re.

A jelentés szerint a  rendőrök átnyújtottak a meztelen nőnek egy pólót, majd megkérdezték, hogy hol van a fegyvere. Deanne erre azt felelte, hogy Ó, hát itt van.  Elővette az ágy fejtámlája és a matrac közé rejtett pisztolyt, a rendőrök pedig lelőtték.

A jelentésben az állt, hogy a három rendőr átkutatta a házat, de a kereset szerint ha tényleg így tettek volna, a pisztolyt is megtalálták volna. A nő fia pedig azt mondta, anyja egyáltalán nem viselkedett fenyegetően, ami indokolhatta volna, hogy rálőjenek. Ráadásul a lövések leadása után nem is próbálták megmenteni a nő életét: megfogták és kihúzták a folyosóra, majd várták a mentőket. 

A rendőrség korábban hivatalosan úgy tájékoztatott: Choate nem akarta letenni a pisztolyát, hiába szólították fel rá. De hogy a lövések után mi történt, az nem derült ki, mert érdekes módon mindegyikük hang-és képfelvevő eszköze hirtelen kikapcsolódott.

Via: NY Daily News

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.