A Budakörnyéki Járásbíróság pénteken 30 napra helyezte előzetes letartóztatásba K. Bálintot, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy vadászkéssel szurkálta halálra gyermekkori barátját, a 20 éves kakucsi lányt.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt fiú a szülei nélkül érkezett az előzetes tárgyalásra, miközben beintett a rá várakozó fotósoknak (erről képet itt talál). Csak ügyvédje volt vele, aki viszont nem akart nyilatkozni. K. Bálint egy darabig rutintalanul próbálta eltakarni az arcát a kezébe nyomott iratokkal, aztán feladta. Sorsáról alig 10 perc született meg a döntés, ami jogerős.

Az előzetes letartóztatás elrendelését a Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte. Pénteki közleményükből kiderült, hogy a fiatalok március 5-én hajnalban a Népligetnél (ahol a lány egy szórakozóhelyen mulatott a barátaival) beszéltek meg találkozót. K. Bálint autójával indultak Kakucsra, de a fiú a faluhoz közeli erdőben állt meg, előrántott egy vadásztőrt, és többször megszúrta M. Vivient, aki a helyszínen életét vesztette. A holttestet ezután az erdőbe húzta, majd a kabátjával és ágakkal takarta le, a kést és a lány táskáját pedig a patakba dobta.

 A Velvet úgy tudja, a fiú azért ajánlotta fel a fuvart, hogy gyerekkori barátjának ne kelljen éjszaka buszoznia. A rendőrség M. Vivien telefonjának adatai alapján keresték meg többek között K. Bálintot is, akit március 8-án este vettek őrizetbe.

A 20 éves fiút először személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsítottak, de aztán egyre több ellentmondásba keveredett. Bár azt elmondta a rendőröknek, hogy aznap este hazavitte M. Vivient, de a gyilkosságot az utolsó pillanatig tagadta. Információink szerint először azt állította, hogy útközben csókolózott a lánnyal, aki hirtelen elvesztette az eszméletét és fennakadtak a szemei, ezért tette ki az inárcsi játszótérre szombat hajnalban. 

A nyomozók már másnap, március 9-én erre a játszótérre vitték a fiút, egy gumibabán kellett megmutatnia, pontosan hova támasztotta le a lányt. Mindeközben a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgalat speciálisan képzett kutyái olyan nyomokat kerestek, ami alapján kiderülhetett volna, hogy a fiatalok vasárnap hajnalban tényleg jártak azon a területen. Nem találtak.

K. Bálint végül március 10-én hajnalban tört meg, és vezette el a nyomozókat Dabason ahhoz az erdős részhez, ahol rábukkantak a lány holttestére. Mint arról beszámoltunk, M. Vivien holttestét több mint tíz késszúrás okozta seb borította.