horoszkóp

Börtönbe kell mennie a nőnek, aki ellopott egy csecsemőt a szombathelyi kórházból

2016.03.16. 15:36

A nő még 2014. július 9-én a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról sétált ki egy újszülött kislánnyal, akit aztán a rendőrök az asszony szombathelyi lakásában épségben találtak meg. Később az is kiderült, hogy a nőt unokatestvére is segítette, aki a kórházban ápolóként töltötte gyakorlati idejét.

006
Fotó: Police.hu
A Szombathelyi Járásbíróságon a nőt és rokonát első fokon 7 év börtönbüntetésre, harmadik társukat pedig 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték szerdán.

A nőt és unoktestvérét személyi szabadság megsértésének bűntettében, és családi jogállás megsértése bűntettének kísérletében mondták ki bűnösnek, a harmadik vádlottat hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt ítélték el, írják a Vas Megyei Főügyészség közleményében.

069 0
Fotó: Police.hu

Korábban több lap is arról írt, hogy az asszony nem sokkal a csecsemőrablás előtt elvetélt. A Vas Népe szerint, miután elrabolták a babát, SMS-ben megírta külföldön dolgozó párjának, hogy megszületett a gyerekük. A nő annyira eltervezett mindent, hogy lakásában több csecsemőholmit is találtak a rendőrök.