horoszkóp
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Így lesz egy tinédzserből horrorblogger, aki megöli az anyját és mostohapaját

2016.03.21. 15:58

Az interneten Vampchick néven futó Ashlee Martinson rengeteg szörnyűséget élt át gyermekkorában. Ahogy teltek az évek, egyre sötétebb gondolatok kínozták, gyakran fantáziált a halálról. A most 18 éves lány „Rémálom” című horror blogján írta ki magából érzéseit, de tavaly márciusban végleg eltört benne valami. Wisconsini otthonukban agyonlőtte mostohaapját, majd 30 késszúrással végzett édesanyjával – számolt be a people.com.

10383099 778387378880880 3144570348011238461 n
Fotó: Facebook

A gyilkosság napján, 2015. március 7-én a 40 éves Jennifer Ayers csúnyán összeveszett lányával. Azt akarta, hogy szakítson a pasijával, ezért közölte vele, hogy soha többé nem beszélhet vele, majd elvette a kulcsát és mobilját. Ashlee Martinson átment az egyik szomszédhoz, de mostohaapja, a 37 éves Thomas Ayers utánament a furgonjával, és hazavitte. A lány a házban egy töltött vadászpuskát vett magához. Először csak magával akart végezni.

Anyja nem állt ki mellette

A férfi közben szólt az anyjának, hogy rá kéne nézni a tinire, mert biztos valami hülyeséget csinál. Mikor dörömbölni kezdett az ajtaján, a lány azt mondta, inkább neki kéne meghalnia, majd célba vette a nyakát, és meghúzta a ravaszt. Ezután még a biztonság kedvéért halántékon lőtte, nehogy véletlenül felkeljen. Mivel mostohaapja rengeteg szörnyűséget követett el ellenük, Ashlee Martinson abban bízott, hogy anyja mellette fog kiállni. Tévedett. Az asszony kiabálni kezdett vele, mire felkapott egy kést, majd nagy erővel harmincszor szúrta belé. A rendőrök a gyilkosság után egy nappal Indianában fogták el a tinédzsert, aki a barátjával, a 22 éves Ryan Siscoval bujkált.

1604834 689738687745750 1391413795 n
Fotó: Facebook

Előtte is gondolt a gyilkosságra

A lány fejében már a vérfürdő előtt két nappal, a 17. születésnapján is megfordult a gyilkosság gondolata. Párjának a következő üzenetet küldte a Facebookon:

Ma reggel arra ébredtem, hogy a mostohaapám megütötte az anyukámat. Ezt nem tudom tovább elviselni, ha nem hagyja el hamarosan, meg fogja ölni őt, és én nem akarok a közelben lenni, amikor ez megtörténik.

A folytatásban ennél is konkrétabban fogalmazott. Azt írta, hogy nagyon szeretné megölni a férfit, ezért legszívesebben elvenné az egyik fegyverét, és kiloccsantaná vele az agyát.

Súlyos depresszióban szenved

A bírósági iratok szerint a szakértők megerősítették, hogy Ashlee Martinson súlyos depresszióban és poszttraumás stresszben szenved. Mentális betegségei azért alakulhattak ki, mert édesanyja korábbi partnerei fizikálisan és verbálisan bántalmazták, egyikük pedig kilenc éves korában több ember szeme láttára megerőszakolta.

994628 628411283878491 1949439639 n
Fotó: Facebook

mostohapaja rendszeresen verte anyját

A lány édesanyja egy internetes randioldalon ismerkedett össze Thomas Ayers-szel. Hamarosan hozzáköltöztek Észak-Dakotába, majd a pár 2011 decemberében összeházasodott. Mint kiderült, elődjeihez hasonlóan a mostohaapa sem riadt vissza az agressziótól. Korábban egyebek mellett testi sértés és emberrablás miatt vették őrizetbe. Exbarátnője szerint szélsőséges viselkedésében szerepet játszhatott, hogy bipoláris zavarban szenvedett.

A család 2014-ben költözött Wisconsinba, egy nagy birtokra, ahol Thomas Ayers kiélhette vadászszenvedélyét. A nyomozás adatai alapján a férfi a jogi tiltás ellenére egy halom megtöltött fegyvert, illetve lőszert tartott otthon. A lányt ugyan csak szóban becsmérelte, de kisebb testvéreit és anyját nem kímélte. Ashlee Martinson számos alkalommal ébredt arra, hogy az asszony sikítozik és az életéért könyörög. Thomas Ayers néha beteg játékokat is űzött velük. Egyszer például a jelenlétükben lőtte agyon a kutyájukat, majd felzabáltatta egy medvével. Máskor meg kisállatokat kínzott előttük, mert kíváncsi volt, hogyan reagálnak a szülei.

Rövid pórázon tartották

Mostohaapja miatt Ashlee Martinsonnak szigorú napirend szerint kellett élnie. Minden hétköznap hajnali 4-kor kelt, hogy elvégezhesse a ház körüli teendőket. A számítógépet egyáltalán nem használhatta, nem fogadhatott látogatókat, le kellett adnia a keresetét, és hetente csak egyszer mehetett el otthonról. Ha valami rosszul csinált, Thomas Ayers durva káromkodások közepette küldte el a fenébe. Megesett, hogy tudatlan kurvának nevezte.

295516 574200432632910 1851272388 n
Fotó: Facebook

Blogján írta ki magából érzéseit

Egyik barátja úgy írta le a lányt, mint egy csendes, kedves és vidám tinédzsert, aki mindenki mást maga elé helyezett. A rendőrök csak nem sokkal letartóztatása után jöttek rá, hogy Ashlee Martinson egy igazi horror-fanatikus. Nightmare, vagyis Rémálom című blogján (amit közben töröltek) tette közzé vérről, csonkításról és halálról szóló verseit, míg Pinterest oldala tele volt kísérteties képekkel. Egy másik barátja szerint ez segélykiáltás volt a részéről, csakhogy senki nem figyelt rá.

Késő éjszaka rohanok az erdőn keresztül. Mélyen, a legsötétebb sarokban, ahol a gyötrelmes sikolyokat nem lehet hallani. Besétálok egy faházba. Csodálom az édes borzalmait a vérnek, amire szomjazom. Ezután elkapom a következő áldozatot, aki eszméletlen. Szorosan egy alacsony asztalhoz kötöm őket

– írta egyik versében

40 évet kaphat

A lánnyal szemben először előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés miatt emeltek vádat. A tinédzser az eljárás során mentális betegségével indokolta tettét, így a minősítés szándékos emberölésre módosult. Ashlee Martinson ügyvédei végül vádalkut kötöttek, ő meg bűnösnek vallotta magát. Az ügyészek ezért az eredetileg tervezett életfogytiglan helyett 40 éves börtönbüntetés kiszabását kérték rá.