Khalid és Brahim el-Bakraoui a neve annak a két öngyilkos merénylőnek, akik 2016. március 22-én Brüsszelben megtámadták a nemzetközi repülőteret és a metróállomást– tette közzé a belga RTBF. A testvérpárt a rendőrség már ismerte, nevük szerepel a bűnügyi nyilvántartásban, Khalid el-Bakraoui hamis nevet használva élt a belga fővárosban, hozzá köthető a múlt heti lövöldözés a Forest nevű déli negyedben– a rendőrség a párizsi terrorcselekményekkel gyanúsított Salah Abdeslam rajtaütésével hozta kapcsolatba a reptéri öngyilkos merénylőt. 

A harmadik merénylő neve Najim Laachraoui, a La Derniére Heure című helyi lap szerda reggeli értesülései szerint. A harmadik merénylő feltehetően meggondolta magát. 

A március 22-én kedden történtek miatt Belgiumban háromnapos gyászt rendeltek el. Az egyik magyar szemtanú a TV2 Mokka című műsorban elmondta, hogy a metróban utazott a merénylet ideje alatt, a terrorcselekmény annál a metrómegállónál történt, ami az európai intézmények (nagykövetségek, EU parlament) közepén van.