Tragédia történt Írország északnyugati részén. Egy férfi, két nő és két kisgyerek belefulladt a tengerbe. Csak a család legfiatalabb tagját, egy négy hónapos csecsemőt sikerült megmenteni, hála a baleset egyik szemtanújának, az első osztályú ír focista Davitt Walsh-nak, aki ruháit levetve a fagyos vízbe ugrott, hogy segítsen.

Amíg az anya Liverpoolban volt egy lánybúcsún, addig a férje, az anyja, a 14 éves húga, a két kisfia és a még csecsemő kislánya elmentek kocsival a Buncrana öbölhöz. Hiába voltak egy jobb városi terepjáróval (SUV), az megcsúszott az elalgásodott mólón és belecsúszott a vízbe.

Az apa az utolsó pillanatban még kiadta az ablakon a legkisebb gyermekét, és azt mondta az odaúszott férfinak: 

Vigye, mentse meg a babát!

Majd az autó elsüllyedt.

Davitt Walsh azóta egy hős a McGrotty család szemében, hogy testi épségét kockáztatva ugrott a család után, hogy segítsen.

Még ő is elesett a mólón a csecsemővel a kezében, annyira csúszós volt. Mindkettőjüket kórházba szállították. Walsh komolyabb sérülések nélkül megúszta az egészet, bár mély nyomot hagyott benne a süllyedő autóban a családjával maradó férfi látványa. És a baba állapota is stabil.

Amint az anya tudomást szerzett a tragédiáról egyből összeomlott. Azt mondta, ha a négy hónapos kislánya is odaveszett volna a balesetben, akkor semmi értelme nem lenne az életének.

"Ez a szörnyű eset volt az egyik legnagyobb tragédia a környéken"

– mondta a helyi felügyelő.

Egy szemtanú elmondása szerint mindenki mindent megtett azért, hogy megmentse az autóban rekedt családot. Riasztották a partiőrséget, de már késő volt, az autót hamar ellepte a víz és elmerült. A tűzoltók, a mentők, vízi mentők minden tőlük telhetőt megtettek, még helikopterek is voltak a helyszínen.

Az öt áldozatból hármat a vízben találtak meg, kettőt a kocsiban.

Fehér koporsókban temették el a négy hónapos csecsemőjével egyedül maradt anya hozzátartozóit.

Via: RTE News, BBC, Irish Times