A belga hírügynökség szerint megint robbanás hallatszott Brüsszelben pénteken délután a rendőrök újabb akciója közben, írja a Reuters. A környéket lezárta a rendőrség, és a tűzszerészek is megjelentek a helyszínen.

Az Index az RTBF-re hivatkozva azt írja, hogy az akció kezdetén két robbanást lehetett hallani, és több szemtanú lövésekről is beszámolt. A téren elhaladó egyik villamost is le kellett állítani, és leszállították róla az utasokat. 

A helyszínen készült egy videó is, amin az látható, hogy a rendőrök egy autó mögül rálőnek egy hátizsákos férfira a villamosmegállóban, és az is, hogy egy bombákat hatástalanító robottal közelítik meg az illetőt. A Daily Mail szerint a rendőrök később arrébb vitték a férfit, hogy a tűzszerészek alaposabban is meg tudják vizsgálni a hátizsákját.

Bernard Clerfayt schaerbeeki polgármester elmondta, hogy 14 óra 40 körül már véget ért a kicsit több mint egy órával korábban indult akció, de a helyszín lezárását a rendőrök még nem oldották fel. Clerfayt szerint az elfogott férfi a brüsszeli támadásokhoz köthető, most kihallgatják majd. A Le Figaro rendőrségi forrásai szerint viszont a mostani rendőri akció nemcsak a brüsszeli támadásokkal, hanem a csütörtök este Párizs közelében elfogott férfival, és az így meghiúsított merénylettervvel is kapcsolatban lehet.- írja az Index.