A japán rendőrség elfogott egy 23 éves férfit, és azzal vádolják, hogy Tokiói otthonában két évig tartott fogságban egy kamaszlányt - írja a BBC. A vád megalapozott: a most 15 éves lány március 27-én megszökött tőle, és a felhívta a rendőrséget, hogy mindent elmondjon.

A férfi - Kabu Terauchi - gyorsan elhagyta a környéket: száz kilométerrel odébb találták meg, valószínűleg véget akart vetni az életének - csuromvéresen sétálgatott, egy szemtanú jelentette ezt a rendőrségen. Még kórházban van, a nyakát sértette meg súlyosan, de nem életveszélyesen.

  Egyelőre úgy tűnik, fizikailag nem bántalmazta áldozatát, aki bár az idő nagy részét a lakásban töltötte, néha elhagyhatta a férfi otthonát, de ekkor is szigorú megfigyelés alatt tartotta.

2014 márciusában azzal tévesztette meg a lányt, hogy ügyvédnek adta ki magát, aki a szülei válását intézi, a lány ezért szállt be a kocsijába. Terauchi egy üzenetet is hagyott a szülők postaládájában, ebben a lány nevében arra kérte őket, ne is keressék többé. Áldozata úgy szökött meg, hogy véletlenül elfelejtette bezárni az ajtót.

Borítóképünk illusztráció.