Egy 58 éves győri férfi még hétfőn kora délután sebesítette meg 32 éves barátnőjét, akit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A Kisalföldnek most megszólalt a nő, és felidézte, hogyan történt a kis híján végzetes támadás.

A nő nyolc hónapig járt a késelővel, de már szakítófélben voltak. A támadás napján azért találkoztak, mert a férfi el akart búcsúzni tőle.

Búcsúzóul meg akart puszilni, ez volt a szokása. Levetkőztetett. A kés már elő volt készítve. Amikor megláttam, azt gondoltam, nekem befellegzett. Rögtön a mellemet kezdte szurkálni, nem tudtam menekülni. Azt mondta, neki már úgyis mindegy. Kértem, hogy hívjon orvost, de nem érdekelte. Amikor sikerült menekülnöm, utánam jött és többször fejbe vágott egy gitárral

– emlékezett vissza a Petz-kórház szubintenzív osztályán ápolt áldozat.

A nőnek hatalmas szerencséje volt, a kés hegye több alkalommal az ütőértől, illetve belső szervtől alig egy centiméterre állt meg. Az orvosok még nem tudták megmondani, mennyi idő lesz, mire teljesen felépül, de szerencsére már túl van az életveszélyen.

A rendőrség emberölés bűntett kísérletének gyanújával indított eljárást az 58 éves P. Gáborral szemben. A férfi kihallgatásán beismerte tettét.