Cs. István 2014. február 28-án egy bekölcei kocsmában kezdett alapozni, majd helybéli cimborája házában folytatta az italozást, de közben csúnyán összeveszett a hozzájuk csatlakozó 68 éves H. Györggyel, akit belelökött az udvaron lévő, használaton kívüli kútba. Áldozata vélhetően erős részegségéből fakadón fulladt bele a fél méteres vízbe. A vádlottal szemben emberölés miatt indult eljárás, a Debreceni Törvényszék kedden 9 éves börtönbüntetésre ítélte.

Cs. István korábban az Agria Tv-nek idézte fel a történteket. Szerinte ismerőse magától esett bele a kútba.

Szidta anyámat meg mindent, ami csak létezett. Olyanokat mondott, hogy miért nem döglöttél meg apáddal meg anyáddal. Nem szívesen vettem én se nagyon. Azt én úgy csak kétszer meglöktem ezt az embert, azt mondtam neki, hogy takaródjál haza. Hát ő pont a kút mellé esett pontosan. Utána meg én nem csináltam semmit vele az égvilágon. Elkezdett kúszni, és beleesett a kútba saját magától. Ennyi volt a történet

– mondta a férfi, mielőtt elrendelték előzetes letartóztatását. A bíróság szerint azonban nem egészen így történt.

Hagyta megfulladni

A vádirat szerint Cs. István kikísérte a kapuhoz a nézeteltérés miatt hazainduló H. Györgyöt, akit először az udvaron lévő kiskapunál lökött el.

A kiskapu mögött volt egy használaton kívüli fedetlen kút, amelyben kb. 50 cm magasságú víz volt. A vádlott újra meglökte a sértettet, aki azonnal bebukott a kútba, ahol rövid időn belül vízbe fúlt.

szeméttel álcázta a holttestet

A vádlott látta, hogy a férfi fuldoklik, de nem segített neki, helyette visszament a házba. A következő napokban aztán különféle háztartási hulladékokat, például használaton kívüli hűtőgép- és televízió-alkatrészeket és pet palackokat dobált a kútba, hogy elfedje a holttestet. Végül pár nap múlva utazott haza Kiskunfélegyházára, ahol közölte élettársával:

"megöltem egy embert."
 

jogerős a börtönbüntetés

A rendőrök rövid időn belül elfogták Cs. Istvánt, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult eljárás. A vádlottat az Egri Törvényszék első fokon 9 év börtönbüntetésre ítélte, majd az ügy a fellebbezések miatt került a Debreceni Ítélőtáblára. Fórizs Ildikó sajtószóvivő a Velvetnek elmondta, a bíróság kedden helybenhagyta a korábbi ítéletet, ezért az jogerőre emelkedett.