K. Mártát azzal vádolják, hogy 2011 augusztusában meggyilkolt egy 86 éves miskolci asszonyt, akivel a masszázsszalon reklámtáblája miatt különbözött össze. Ügyében a múlt hét szerdán hirdettek volna ítéletet, de 30 szem nyugtatót vett be a bíróság épületében, ezért kórházba szállították, a tárgyalást pedig elnapolták. A Miskolci Törvényszék szerdán 16 év börtönt szabott ki rá emberölésért, a nő azonban nem volt jelen a tárgyaláson, mert nem engedték ki a pszichiátria zárt osztályáról.

Bár felmerült, hogy a nőnek nyoma veszett a tárgyalás előtt, ezért a rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene, ügyvédje szerint erről szó sincs.

Vasárnap önkényesen távozott a pszichiátriáról, majd élettársa hétfőn délelőtt bevitte a rendőrségre, ahonnan visszaszállították a zárt osztályra. Az ítélethirdetésen azért nem vett rész, mert orvosai az állapotára tekintettel nem engedték el. Erről a bíróság is értesítést kapott

– mondta el a Velvetnek dr. Lichy József, aki szerint a nagy mennyiségű nyugtató miatt az orvosok alig tudták megmenteni védence életét. 

Megfojthatta az asszonyt

A vádirat szerint a miskolci K. Márta 2011 augusztusában gyilkolhatta meg a 86 éves K. J-nét, aki ugyanabban a Szentpáli utcai házban lakott, ahol ő egy szépségstúdióban dolgozott masszőrként. Az idős asszony azért kereste fel őt a munkahelyén, mert zavarta, hogy a lakóházba idegenek járnak be, ahogy az is, hogy a nő egy hirdetőtáblát tett ki a postaládája elé, ezért az újságkihordó nem tudta kézbesíteni neki napilapját. Az asszony a vita hevében kezdte bántalmazni a nyugdíjast: ütötte, ahol csak érte, rátérdelt vagy megtaposta a bordáit, majd egy vékony zsinórral megfojtotta.

Fóliába tekerte a holttestet

A vád alapján K. Márta a gyilkosság után egy takarófóliát vásárolt, visszament a szalonba, és belecsomagolta a holttestet, amit aztán kirakott a munkahelye alatti emeleten lévő iroda ajtaja elé. Másnap az irodába érkező alkalmazottaknak lett gyanús a "csomag", ezért értesítették a rendőrséget.

Nem jogerős az ítélet

Az asszonyt – aki az eljárás során végig tagadta bűnösségét – a Miskolci Törvényszék 2014 júliusában felmentette az emberölés vádja alól. Az ügy a fellebbezés miatt került a Debreceni Ítélőtáblára, amely hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet. A Miskolci Törvényszék az új eljárásban ítélte 16 év börtönbüntetésre K. Mártát, de ügyvédje fellebbezett, így a döntés ezúttal sem jogerős.