A durva baleset a XIII. kerületi Papp Károly és Petneházy utca kereszteződésében pénteken, nem messze a Honvédkórháztól történt. A Velvet információja szerint a balesetben öten sérültek meg, de erről megkérdeztük az Országos Mentőszolgálatot is. Amint válaszolnak, posztunkat frissítjük.

Frissítés: Megkaptuk az Országos Mentőszolgálat válaszát, amiben azt írják, hogy

az esetkocsi megkülönböztető jelzéseit használva egy súlyos sérültet szállított a Honvédkórház felé a kereszteződésben egy személyautóval ütközött és felborult. A baleset következtében a személyautó vezetője, a mentőtiszt, a mentőápoló és a mentőgépkocsi-vezető is megsérült.

Állapotuk az első helyszíni vizsgálat alapján nem életveszélyes, az esetleges törések, belső sérülések kizárása, kórházi vizsgálatuk jelenleg is tart. A kocsiban szállított beteget egy másik mentőautó vitte kórházba, úgy tudjuk már életveszélyes állapotban. A körülmények tisztázására vizsgálat indult.

Információnk szerint az esetkocsi vezetője korábban taxizott. Az Index tavaly írt arról, hogy az Országos Mentőszolgálat taxisokat toborzott mentő gépkocsivezetőnek.

Ezúton kérjük az önkéntes mentő gépkocsivezetői szolgálatra jelentkező kollégákat, hogy 2015. április 26-án 15 órakor legyenek kedvesek megjelenni az egyeztetésen a Markó utcai OMSZ központ dísztermében. Tisztelettel a Vezetőség

– ezzel a szöveggel járt körbe egy email a City taxisok között.

Ezzel kapcsolatban is megkerestük az Országos Mentőszolgálatot, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük. A mentőszolgálat szerint egy régebbi, gyakorlott mentő-gépkocsivezető vezetett.

A jogszabályok és az Országos Mentőszolgálat szabályzatai egyébként lehetővé is teszik önkéntesek foglalkoztatását. Eddig is voltak rá példák (orvos, mentőápoló, stb.) hogy valaki a segítő feladatot nem javadalmazásért, hanem önkéntes felajánlásként vállalta.