A 70 éves Lynda Holmes nehezen tudta tolerálni, hogy miközben férje, a 78 éves Gordon Holmes az elmúlt 10 évben egyetlen ujjal sem nyúlt hozzá, egy márciusi reggelen pornónézés közben érte tetten a férfit lanchester-i otthonukban. A három unokás nagymama egy acélból készült húsklopfolóval vett rajta revansot, méghozzá olyan módon, hogy alaposan megcsapkodta vele a fejét – számolt be a Mirror.

A bizarr ügyben tartott bírósági meghallgatáson kiderült, a férj vérző fejjel szaladt ki az utcára, majd elsőként a szomszédokkal osztotta meg felismerését, miszerint felesége bekattant. 

Tetten értem a pornóval, de megpróbálta eltüntetni. Az agyamat elöntötte a köd, és megtámadtam. Meg akartam ölni. Több mint 10 éve nem nyúlt hozzám, most meg pornót néz. Hogy merészeli?

– indokolta tettét a rendőröknek Lynda Holmes.

Gordon Holmes azzal egészítette ki a történtet, hogy részben felelősnek tartja magát a az incidens miatt, mert az utóbbi időben eléggé elhanyagolta az asszonyt, és ahelyett, hogy vele lett volna, egy zenekarban játszott meg golfozni járt. A támadás megelőző napokban ráadásul sokat vitáztak szexuális életük – pontosabban annak hiánya miatt.

A férfi nem  akart feljelentést tenni, az igazságszolgáltatás kerekei azonban enélkül is beindultak. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a támadás nem sokkal az 50. házassági évfordulójuk után, hirtelen felindulásból történt. Meg azt is, hogy az asszony nagyon szégyelli magát, és bűnösnek vallotta magát súlyos testi sértésben. A jó erőben lévő nagyira ezért csak 10 hónap börtönt szabtak ki, 18 hónapra felfüggesztve.