Addig szórakozott egy Snapchat filterrel, amíg karambol lett a vége

2016.04.30. 09:39

A georgiai Christal McGee frontálisan ütközött egy másik autóval. A karambol után átmeneti agykárosodást szenvedett, de csodával határos módon nem esett komolyabb baja. Az eddigi értesülések szerint pedig nem más okozta a balesetet, mint egy Snapchat filter.

A 18 éves lány két utasával addig próbálkozott a sebességmérő funkcióval, amíg össze nem ütköztek egy másik kocsival.

A vezető és a Snapchat ellen is pert indítottak. Az ügyvédek szerint kifejezetten veszélyes, hogy a sebességmérő filter minden figyelmeztetés nélkül elérhető, a cég nem hívja fel a figyelmet a lehetséges veszélyekre, vagy például, hogy vezetés közben nem tanácsos használni.

5
Fotó: mlnlaw.com

McGee-nek 170 kilométer/óráig sikerült felgyorsulnia, ekkor akarta elküldeni a képet a követőinek. A barátai hangosan kiabálni kezdtek, hogy jön szembe egy autó, de már túl késő volt. Egy Uber sofőrrel, Wentworth Maynarddal ütköztek, aki súlyos fejsérülést szenvedett. A lány utasai szerencsésen megúszták a balesetet. A mentők kiérkezése után McGee azért még posztolt egyet, hogy elmondja, mennyire szerencsés, hogy életben maradt. Ez igaz, meg az is, hogy egy időre talán hanyagolhatná az alkalmazást. 

Az esettel foglalkozó ügyvédek arra hivatkoznak, hogy ez már nem az első eset, hogy a Snapchat balesetet okozott. Emellett Christal McGee is büntetésre számíthat, mivel telefont használt vezetés közben, illetve átlépte a sebességkorlátozást. 

(Forrás: Buzzfeed)