Az új típusú pirulára egy manchesteri tini tragédiája hívta fel a figyelmet. A Daily Mail szerint a 17 éves Faye Allen hétfőn a Victoria Warehouse-ban rendezett „Ne hagyd, hogy apu megtudja” bulin nyelt le egyet az ecstasy MasterCard logós változatából. 

A tini hajnali öt óra körül lett rosszul. A mentők kórházba szállították, de a drog mellékhatása olyan súlyos csapást mért szervezetére, hogy az orvosok nem tudták újraéleszteni. A helyi rendőrség nagy erőkkel nyomoz, egyelőre azonban nem tudják, kitől kaphatta a szert.

A Sun szerint Faye Allen a pasijával vette bele magát az éjszakába. A fiú édesapja úgy tudja, a tini korábban soha nem járt rave buliban, és az volt az első alkalom, hogy drogot fogyasztott.

Ez egy tragikus helyzet, egy fiatal halála mindig lesújtó, de ilyen körülmények között csak még szívfacsaróbb. Gondolatban a családjával és a barátaival vagyok ezekben a nehéz időkben

– fogalmazott az eset kapcsán Helen Bell nyomozó.

A rendőrség szerint nem valószínű, hogy a lány volt az egyetlen, aki MasterCard-os ecstasyval próbálta feldobni a bulit. Mivel a szer órák után sem ürül ki a szervezetből, és súlyos egészségkárosító hatása van, arra kértek minden fogyasztót, hogy haladéktalanul forduljanak orvoshoz.

A tablettát arról lehet felismerni, hogy rózsaszín, olyan formája van, mint a MasterCard logónak, és egyik oldalán a márka neve olvasható. A Victoria Warehouse egyébként zéró toleranciát hirdetett a drogokkal szemben, ami a gyakorlatban abban nyilvánul meg, hogy az összes vendéget átkutatják a bejáratnál.