A vádlott ennek érdekében két PB-gázpalackkal és közel 15 liter benzinnel zárkózott be az egyik szobába. Csak azért nem történt tragédia, mert élettársa kivitte a gyerekeket a házból, majd az ablakon keresztül sikerült bejutnia a helyiségbe. Az öngyilkossággal próbálkozóval szemben közveszélyokozás kísérlete miatt emeltek vádat. A Szekszárdi Járásbíróság szerdán egy év börtönre ítélte, büntetését két évre felfüggesztve.

A vádirat szerint a vádlott – és ezt most szó szerint idézzük:

2015. szeptember 11. napján abba a téves feltevésbe került, hogy élettársa megcsalja őt, melynek következtében rövid idő alatt - 16 óra 15 perc körüli kezdettel - nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott el.

Az illető már erősen részeg volt, amikor eldöntötte, hogy véget vett életének, amit úgy akart kivitelezni, hogy a padlásfeljárójától két teli PB gázpalackot vitt az egyik szobába. Az egyik palack tartalmát teljesen, a másikat pedig részben engedte ki, majd a biztonság kedvéért közel 15 liter benzint is becipelt magával.

A gyerekek is bent voltak

A vádlott 18 óra 30 perc körül hívta fel az élettársát, hogy közölje vele: felrobbantja a házat, és öngyilkos lesz. Az élettárs azonnal hazasietett, ahol meglepve tapasztalta, hogy párja két kiskorú gyermeke is bent tartózkodik. Amint kikísérte őket a házból, a vádlott bezárta a bejárati ajtót, de élettársának sikerült betörnie azt. Párja ezután egy vascsővel torlaszolta el a gázzal teli szoba ajtaját, az élettárs azonban ennek az ablakát is betörte, elzárta a gázpalackot, kinyitotta az ablakokat, illetve értesítette a rendőrséget és a mentőket.

Mások is megsérülhettek volna

Ha a vádlott véghezviszi tervét, a nagy mennyiségű PB-gáz miatt a robbanás akkora erejű lett volna, hogy összedőlhetett volna a ház. 

Az ingatlan teljes egészére átterjedhetett volna a tűz, mivel egy összefüggő tűzszakaszt képez az épület. A szomszédos épületek is veszélyben voltak, mivel 50 méteres biztonsági övezeten belül helyezkednek el. A közút a háztól 6 méterre található, ahol gyalogos, illetve autóforgalom jár. A vádlott élettársa és a gyermekek szintén az 50 méteres biztonsági körzeten belül tartózkodtak

– állapította meg az ügyészség, ami ezért közveszélyokozás bűntettével kísérletével vádolta meg a vádlottat.

Dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője a Velvet kérdésére elmondta, az ítélet ellen egyik fél sem fellebbezett, így az jogerőre emelkedett.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.