A Daily Mail szerint a Jex művésznéven futó 30 éves Christopher Beech olyasmikről szövegelt YouTube-os rap videóiban, hogy füvet meg mefedront terjeszt, és 42 grammnyi cuccal a zoknijában mászkál az utcákon. Arra viszont nem gondolt, hogy az úgynevezett világhálót már a rendőrök is használják. Most viszont már bőven lesz ideje elmélkedni a kérdésen. 

A brit férfi azért került a rendőrök látóterébe, mert valaki bejelentést tett, hogy állítólag megtámadta riválisát, és tettével egyik videójában dicsekedett el. Az egyenruhások ezután tanulmányozták át zenei munkásságát, ami arra utalt, hogy bizony dílerkedik is. A newcastle-under-lyme-i otthonában tartott házkutatás pedig bebizonyította, hogy tényleg. A rendőrök 110 grammnyi mefedront és mérlegeket találtak nála, a mobiljában meg még ott voltak az üzeneteket, amiket a terjesztőjével és a vevőivel váltott. 

A rapper azzal védekezett, hogy eléggé rákattant a fűre és a mefedronra, ezért tetemes tartozásai lettek, de kellett neki a pénz, hogy mindig legyen cucca saját fogyasztásra. Így tulajdonképpen csak kényszerűségből lett díler. Ügyvédje, Nicola Bell szerint viszont már jó útra tért, eldöntötte, hogy végleg leszámol a drogokkal, és hátrahagyja eddigi, zűrös életét. Mondjuk nincs is nagyon más választása, hiszen a bíróság egy éves börtönbüntetésre ítélte. 

Csinált egy rap típusú videót, amelyben egyértelműen kábítószer-kereskedőnek mutatta be magát. Az M-Cat (vagyis a mefedron) függőséget okoz, és egy különösen aggasztó anyag. Az elmúlt 5-6 évben egyre népszerűbb lett, és fogyasztásának komoly következményei lehetnek

– mondta el az ítélet indoklásakor Paul Glenn bíró.

A helyi rendőrség egyik nyomozója, Wayne Jones az eset kapcsán megjegyezte, hogy mostanság egyre több ember érzi úgy, hogy nyilvánosan henceghet bűnözői tevékenységével, de ők már résen vannak, és kinyilatkoztatásaikat nem félnek bizonyítékként használni ellenük.