A 27 éves Lauren Cox ellen 2015 szeptemberében indult eljárás, amikor kiderült, már 2015 január óta szexuális viszonyt folytat egyik 16 éves tanítványával. A bíróság 1 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az egyébként házasságban élő földrajztanárt, aki a szemtanúk szerint sikoltozott, miközben a bíróságról elszállították, írja a Telegraph.

Cox már évek óta ismerte a fiút, akivel tavaly év eleje óta rendszeresen találkozott iskola után, és az iskolai szünetekben is, illetve rendszeresen küldött neki szexuális tartalmú fotókat és videókat.

Az esetre akkor derült fény, amikor a szülők - akik régóta gyanakodtak arra, hogy valami nem stimmel - kifaggatták fiukat, aki végül bevallotta a nyolc hónapja tartókapcsolatot. A szülők ekkor a hatósághoz fordultak, ám Cox még ekkor sem állt le az üzenetekkel.

Miután letartóztatták, tagadta, hogy bármilyen köze lenne a 16 éves tanítványához, ám a múlt hónapban kezdődött bírósági eljárás során - a bizonyítékok súlya alatt - megtört, és bűnösnek vallotta magát kiskorú megrontásának vádjában.