A hajdúszoboszlói D. Iné 2015 júniusában három éves gyermeke társaságában, alaposan besörözve jelent meg egy helyi presszóban, ahol erős részegsége miatt nem akarták kiszolgálni. A nő válaszul kijelentette: „megyek a gyerekkel a vonat alá.”

Így is tett. A sínekről a rendőrök szedték le őket, 5 perccel azelőtt, hogy jött volna a vonat. Az anyát a bíróság hétfőn 6 és fél év fegyházbüntetésre ítélte.

A vádirat szerint az asszony 1997 óta havi rendszerességgel fogyasztott alkoholt. Az öngyilkosság gondolata már korábban is megfordult a fejében, ezért pszichiátriai kezelésben részesült, illetve rendszeresen kellett gyógyszereket szednie. A nő gyermeke születését követően sem hagyott fel az ivással. Többször volt depressziós, és továbbra sem tett le arról, hogy véget vessen életének. Amikor ittas volt, gyakran zaklatta családját.

D. Iné 2015 júniusában szintén ittasan ment el gyermekével egy ismerőséhez. Amikor azonban a férfi felesége hazaérkezett, felszólította, hogy távozzon az otthonukból. A nő erre kiabálni kezdett vele, nehezményezve, hogy miért nem ihat tovább. Ezután kereste fel gyermekével a sörözőt, ahol részegsége miatt nem szolgálták ki.

Miután kijelentette, hogy akkor mennek a vonat alá, a nő gyermekével kézen fogva indult el a vasúti átjáróhoz, majd lefeküdt vele a Budapest irányából Hajdúszoboszló felé közlekedő vonat sínpárjára. Valószínűleg csak azért nem történt tragédia, mert a söröző alkalmazottja komolyan vette a fenyegetőzést, ezért értesítette a rendőrséget. Az anyát és gyermekét a járőrök vezették le a sínekről, 5 perccel azelőtt, hogy megérkezett volna a vonat.

D. Inével szemben emberölés előkészületének bűntette miatt emeltek vádat. A Debreceni Törvényszék márciusban első fokon 3 év börtönre ítélte. Ezt súlyosbította hétfőn a Debreceni Ítélőtábla, amely emberölés bűntette kísérlete miatt szabott ki rá 6 és fél év fegyházbüntetést. 

Az ítélőtábla indoklása szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg. Azonban a vádlott cselekménye befejezett kísérlet volt, mindent elkövetett azért, hogy ő és a gyermek halála bekövetkezzen. A begyógyszerezett, ital hatása alatt álló vádlott időben nem tudott volna elugrani a vonat elől. Az érintett útszakaszon pedig 10-15-percen belül garantálható volt a vonat érkezése. Az emberölés minősített esetében nagyságrendekkel nagyobb büntetés kiszabása szükséges még akkor is, ha csak kísérletről van szó. Az ítélet jogerős

– indokolta a döntést a bíróság.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.