Az ausztrál férfiről először azért írtunk, mert a rendőrség szerint húsvéthétfőn megölt egy új-zélandi vendéget az egyik Ó utcai hostelben. Később kiderült, hogy összeverekedtek és az új-zélandi férfi csak három nappal a balhé után halt meg.

Bár a rendőrség a 25 éves ausztrált halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsította, az ügyészség szerint csak a súlyos testi sértés bűntette állt meg. A bíróság az előzetes letartóztatás helyett pedig lakhely elhagyási tilalmat rendelt el, vagyis a férfi a hostelt elhagyhatta, Budapestről viszont nem utazhatott el.

 

Május 14-én el is hagyta a szállót, és két autó visszapillantó tükrét zúzta le a Dessewffy utcában. Így aztán megint őrizetbe vették, a bíróság akkor viszont már az előzetes letartóztatását is elrendelte.  

A Velvet információja szerint szerdán, gyorsított eljárásban állították bíróság elé, ahol 

 
garázdaság bűntette miatt 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték és szabadon engedték.

A férfi ügyvédje, Finta Eszter a Velvetnek azt mondta, hogy  ügyfele lakhelyelhagyási tilalma ezzel nem szűnt meg, vagyis a férfire hamarosan újra felcsatolják a nyomkövetőt és hetente kétszer a VI. kerületi rendőrkapitányságon is jelentkeznie kell.