A vádlott M. G. 2015 júliusában, tiszatarjáni otthonukban hagyta őrizetlenül kétéves gyermekét, miközben a konyhában főzött. Figyelmetlensége kis híján végzetes következményekkel járt: a gyerek egyszer csak kijött a szobából, majd lábbal hajtható kismotorjával nekiment a tűzhelynek, így a rajta lévő, forró vízzel teli fazék ráborult. Az asszonyt hétfőn életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértésben találta bűnösnek a bíróság.

A vádirat alapján M. G. aznap délelőtt egyedül tartózkodott a lakásban kiskorú gyermekével. Az édesanya a tűzhelynek – amelyen egy 4 literes edényben burgonya főtt – háttal húst pácolt, míg gyermeke a nappali szobában játszott.

A vádlott nem felügyelt a nem egészen két éves gyermekére, aki ekkor négykerekű, lábbal hajtható kismotorjával a konyhába ment és nekiment a tűzhelynek. A tűzhely az ütközés miatt megbillent, és a fazék, a benne már forrásban lévő vízzel ráborult a gyermekre

Az anya azonnal bevitte a súlyos égési sérüléseket szenvedett gyereket a fürdőszobába, ahol hűteni próbálta, aztán segítségért sietett, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházba szállította.

A Miskolci Törvényszék két hónapja kapta meg az ügyészség vádiratát, és már az első tárgyalási napon jogerős ítéletet hozott az ügyben. 

A bíróság a vádlott mellett a tanúkat hallgatta meg, de ők hozzátartozók voltak, ezért éltek a mentesség jogával. A vádlott az utolsó szó jogán nem kívánt semmit mondani, de az eljárás korábbi szakaszában elismerte felelősségét. A bíróság életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértésben találta bűnösnek, ezért egy év fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, egy évre felfüggesztve. Az ítélet jogerős

– mondta el a Velvet kérdésére dr. Csillám Katalin sajtószóvivő.