Update1: Egy öttagú család élt a családi házban, ahol a tűzesetben három 8 és 13 év körüli gyerek és egy felnőtt férfi halt meg, a nő pedig súlyos koponyasérülésekkel és a testét 90 százalékban borító égési sérülésekkel került a budapesti Szent János Kórházba - közölte az MTI-vel Pomázi Gábor, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezetője.

S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, hogy biztonsági okokból tizenegy embert menekítettek ki a három környező épületből a hatóságok. Hozzátette, hogy a szakemberek az égő házból egy gázpalackot is kihoztak, amelyet vízsugárral hűtöttek. A haláleset körülményeit még vizsgálják.

Update2: Kerestük a Szent János Kórházat, hogy a nő állapotáról érdeklődjünk, amint válaszolnak posztunkat frissítjük. Úgy tudjuk, az anyát nem a Szent János Kórházban, hanem az Egyesített Szent László és Szent István Kórházban ápolják. Állapotáról itt is érdeklődtünk, amint válaszolnak, frissítünk. Müller Péter, orvosigazgató megerősítette a Velvet információját és annyit közölt, hogy a

nő állapota súlyos, életveszélyes.

Update3: A police.hu azt írja, hogy a halottszemle adatai nem erősítették meg, hogy a gyermekeket, vagy a férfit bántalmazták volna. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Négy halottat találtak a tűzoltók a ma hajnalban kigyulladt családi ház leszakadt mennyezetének romjai között Törökszentmiklóson, tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

A Nefelejcs utcai épületből az oltás során egy embert ki tudtak szabadítani, őt a mentők azonnal kórházba szállították. 

Az egyik lángoló helyiségben rátaláltak az első holttestre, a további három halottra azonban csak az oltás után, a romok átvizsgálásakor bukkantak.