Maszkos fegyveresek végeztek egy mexikói modellel, a 23 éves Karla Garciával június 24-én Északkelet-Mexikóban, az Apodaca szomszédságában lévő La Haciendában. A gyilkosság néhány hónappal azután történt, hogy megölték a kétgyermekes nő korábbi párját. 

A hatóságok szerint a férfi, Hilario Carvajal Lucas kapcsolatban állt a szervezett bűnözéssel, ezért felmerült a gyanú, hogy a támadók parancsra végezték ki a fiatal szépséget.

Garciáról nem sokkal a halála előtt készült egy videó. Akkor még önfeledten bulizott a barátaival. A sötét ruhákba öltözött, maszkot viselő fegyveresek pár órával később, a péntek kora reggeli órákban törtek rá a házban.

"Melyikőtök Karla?"

– üvöltöttek rá a halálra rémült rokonokra.

fejlövéssel végeztek vele

Garcia a mosókonyhán keresztül próbált elmenekülni, de mielőtt elhagyhatta volna a házat, rátaláltak. A modell hiába könyörgött az életéért, támadói a konyhába rángatták, majd egyikük, a könyörület leghalványabb jelét sem mutatva végzett vele egy fejlövéssel. A kivégzést nő családtagjainak is végig kellett nézniük.

Elmenekültek a támadók

A fegyverropogás miatt a szomszédok tettek bejelentést a rendőrségen, mire azonban az egyenruhások megérkeztek a helyszínre, az elkövetők bepattantak egy sötét színű Cadillacbe, és elmenekültek. A mentőknek a modell sikítozó édesanyja nyitott ajtót, de akkor már késő volt, csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Gyermekei az apjukat is elvesztették

Karla Garcia a modellkedés mellett egy helyi televíziócsatornánál dolgozott tanácsadóként. Halálával két- és ötéves gyermeke marad árván. Édesapjukat, a nő barátját néhány hónappal korábban ölték meg Tamaulipasban. Ebben a régióban alaposan elharapódzott az erőszak a rivalizáló drogkartellek között. A hatóságok még vizsgálják, hogy van-e összefüggés a két eset között.

Via Daily Mail