Frissítés: Figyelemmel a kiszabható büntetés súlyára, valamint, hogy a gyanúsított elrejtette az elkövetés eszközét fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a bíróság csütörtökön délután 30 napra elrendelte a nő előzetes letartóztatását.

Őrizetbe vettek a rendőrök egy nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2015 októberében halálra vert egy érdi házaspárt. Az illetővel szemben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás. A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Az ügyészség közleménye szerint az érdi nő több évvel ezelőtt ismerkedett meg a házaspárral, akik egy kertes családi házban laktak a városban. Többször átjárt hozzájuk, és egy-két alkalommal segített nekik mindennapi teendőik elvégzésében. 2015. október 30-án azért ment át hozzájuk, hogy megbeszéljék a másnapi takarítást. Ezután történt a gyilkosság.

A beszélgetés után a nő eddig ismeretlen okból támadta meg a házaspárt. Egy, a házban talált tárggyal előbb az asszonyra sújtott le az előszobában, aztán a konyhába ment, ahol többször megütötte a férj fejét. A bántalmazás során mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek, amelyekbe a helyszínen belehaltak. Mielőtt távozott volna, a gyanúsított felforgatta a házat, majd magához vette a gyilkos eszközt, amit elrejtett.

A szakmát és a közvéleményt is megdöbbentő bűnügy gyanúsítottja a Pest Megyei

Rendőr-főkapitányság kitartó, alapos, szakszerű nyomozásának eredményeként 2016 júliusában került elfogásra. A különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított nő esetében a kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye fennáll. Ezért a Pest Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését

– írta közleményében az ügyészség.

Mint arról a Velvet beszámolt, a feleség, M. Mária a gyilkosságot megelőzően halottak napjára készült a vidéki rokonokhoz, hallás- és látássérült férjét pedig a szomszédokra bízta volna. Hozzátartozói hamarosan aggódni kezdtek, mert az asszony nem érkezett meg Tatára, ezért egy Érden lakó ismerősüket kérték meg, hogy nézzen rá az idősekre. November elsején, vasárnap este ő találta meg a felismerhetetlenségig összevert házaspárt.