Július 6-án a nyíregyházi Csingiling Gyermekbútor üzletébe betelefonált egy nő, és arról érdeklődött az alkalmazottól, hogy a kanapéjukból milyen módszerrel lehet kimosni a vért, ugyanis (elmondása szerint)

a szomszédot a bútorcég kanapéján gyilkolta meg,  ami tiszta vér lett.

Bár az üzlet ügyfélszolgálatos munkatársa többször is arról kérdezte a betelefonálót, hogy nem lehetséges-e, hogy máshogyan szennyeződött be a bútor, a nő újra és újra megerősítette, hogy megölte a szomszédját.

Az esetről a bolt a saját Facebook-oldalán számolt be. Fodor Zsuzsa üzletvezető a Velvetnek azt mondta, hogy azonnal értesítették a rendőrséget.

Még ha egy morbid viccről is van szó, nem szeretnék, ha jövőben ilyennel szórakoznának. Negyedórája mentek el az üzletből a rendőrök. Lefényképezték a kanapét, felvették a termék paramétereit, és nem kizárt, hogy később a vásárlóink adatait is bekérik.

– mondta az üzletvezető.

A nő rejtett számról telefonált és nagyjából három percig beszélt a bolt alkalmazottjával, aki szerint a hangja az elmondottakhoz képest túlságosan nyugodt volt. A bejegyzésben éppen ezért arra kértek mindenkit. hogy „nézzen rá a szomszédjára, él-e még, vagy vérbe fagyva fekszik egy kanapén.″

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán kérdésünkre  annyit közöltek, hogy vizsgálják a bejelentést.