Autólopás miatt került a küszöbükre egy öltönyös kisbaba

2016.07.11. 18:44

Két gyermekével együtt lopta el egy 27 éves édesanya autóját egy fiatal tolvaj, miközben a nő július 2-án London Enfield kerületének egyik boltjában vásárolt.

Az idősebb féltestvérnek, egy 12 éves lánynak sikerült kiugrania a mozgó járműből, de öccse, egy 11 hónapos kisfiú a hátsó ülésen maradt. A rendőrök egy óra múlva találták meg a kocsit - teljesen üresen. A szülők már kezdtek a legrosszabbra gondolni, ám a gyerek hamarosan épségben került elő: a tolvaj  egy házaspár ajtajában hagyta a lopás helyszínétől 10 kilométerre.

A család egyik barátja szerint az édesanya aznap a nagybácsija esküvőjére tartott két gyermekével, és csak egy pillanatra ugrott be a boltba, hogy egy kis harapnivalót vásároljon.

"Miközben az üzletben volt, a férfi bepattan az autójába, és elhajtott."

A kocsi háromajtós volt, ezért a hátsó ülésen utazó lány csak úgy tudott menekülni belőle, hogy átmászott az anyósülésre, majd kivetette magát az ajtón. Ezután zokogva kezdte kiabálni, hogy a "kisbaba."

"Ha nem sikerül kijutnia, édesanyjuk csak annyit látott volna, hogy az autóval együtt eltűntek, és nem tudta volna, mi történt velük"
 

– tette hozzá az ismerős.

Elmondása szerint az anyuka és lánya iPhone-ja az autóban maradt, ezért a rendőrök megpróbálták bemérni a jelüket, miközben a kereséshez egy helikoptert is bevetettek. Végül a kocsit az üzlettől öt kilométerre, üresen találták meg. 

A tolvaj ezzel párhuzamosan valószínűleg rádöbbent, hogy kicsit talán elvetette a sulykot, mert a keservesen síró babát egy házaspár ajtajában hagyta, ahol a 32 éves Christina Koustouda meg is találta.

Nagyon furcsa volt, senki nem volt a közelben, a kisbaba pedig fekete öltönyt és csokornyakkendőt viselt, akárcsak egy kis vőlegény.

A pár azt hitte, hogy a gyerek a közeli parkban veszett el. A férj rögtön értesítette a rendőröket, akik két percen belül megérkeztek a helyszínre. 

Mivel Koustoudának van egy 14 hónapos kislánya, ezért pontosan tudta, mit kell tennie. Kicserélte a baba pelenkáját, adott neki egy kis vizet és megpróbálta megnyugtatni. A kétségbeesett szülők nagyjából fél óra múlva érkeztek meg hozzájuk. Ekkor némi szerepcsere következett be: a kisbaba ugyan abbahagyta a bőgést, viszont mindenki más könnyen tört ki. Először a meghatott a szülők sírták el magukat, aztán meg a házaspár, majd a rendőr is beszállt a közös pityergésbe. 

"Olyan volt, mint egy filmjelenet. Az anyuka annyira hálás volt, hogy újra és újra megköszönte, amit tettünk. Minket is meghívott a kisfiú születésnapjára."

A londoni rendőrség szóvivője szerint a fiatal autótolvajt nagy erőkkel keresik, de eddig nem akadtak a nyomára.

Via Mirror