Három napja az ágyában, egy takaróba bugyolálva rejtegette csecsemője holttestét az a 20 éves boldvai nő, aki ellen emberölés bűntette miatt indított eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Velvet információja szerint, a fiatal anya környezete előtt is titkolta terhességét, és állítása szerint, titokban, július 9-én éjjel otthon hozta világra kislányát.

A méhlepényt viszont nem szülte meg, ami miatt hétfőn annyira belázasodott, hogy kórházba került. Itt derült ki, hogy korábban szülhetett, az orvosok ezért szóltak a rendőröknek, akik a nő ágyában megtalálták a csecsemő holttestét.

Úgy tudjuk, a babán nem voltak külsérelmi nyomok, az viszont, hogy pontosan mi okozta a halálát, csak a boncolás után derülhet ki. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a nőt a rendőrség nem vette őrizetbe és előzetes letartóztatását sem kezdeményezték. Az eljárás alatt szabadlábon védekezhet.

Korábban írtuk: Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy 20 éves boldvai nővel szemben. A gyanúsított július 12-ét megelőzően otthonában hozott a világra egy kislányt, aki az elsődleges orvosi szakvélemény szerint élve született, azonban ellátatlansága miatt elhalálozott. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit, írta a police.hu.