A 19 éves Mohammed Islam 2016. március 25-én csalogatta fel 18 éves áldozatát birminghami lakására, hogy váltságdíjat követeljen a szüleitől. A fiú akkor lógott meg fogvatartójától, amikor az, a lebukástól tartva át akarta vinni egy másik lakásba. Islam nejlonzsákot húzott a fejére, ezért áldozata az arcát nem láthatta, de sikerült elvennie tőle egy félig megevett csokit, ami alapján a rendőrség később azonosította az emberrablót.

Az emberrabló trükkös módon csalogatta fel magához áldozatát. Egy fiatal lányt kért meg, hogy írjon neki a Facebookon, és hívja el a lakásába, azzal, hogy ott majd elszórakoznak egymással. A fiú bedőlt a trükknek, ám ahogy belépett az ajtón, Islam megtámadta és foglyul ejtette. 

kést tartott a torkához

Az arcát a pulóverével elfedő Mohammed Islam a hálószobába rángatta a fiatalt, a földre kényszerítette, majd kését a torkához tartva közölte: ha szülei nem fizetnek váltságdíjat, meg fogja ölni. Ezután felhívatta vele édesapját, aki viszont csak 150 fontot (mintegy 57 ezer forintot) akart adni érte, ezért magához vette a telefont, és megfenyegette, hogy csapjon hozzá még 150 fontot, különben leszúrja a fiát.  Az apa nem mert ellenkezni vele, az összeget a megbeszéltek szerint gyermeke bankszámlájára utalta át.

Egyre több pénzt akart

Az emberrabló a fiú bankkártyájával vette fel a pénzt egy ATM-ből, de ahogy visszaért a lakásba, vérszemet kapott, és visszahíva az apát. Azt hazudta neki, hogy fenyegetését beváltva megszúrta gyermekét, aztán kilátásba helyezte, hogy újra megkéseli, ha nem kap további 150 fontot. Az apa ekkor már zokogva teljesítette kérését.

csokija buktatta le

Mohammed Islam a fiú barátainál és főnökénél is bepróbálkozott, hátha belőlük is ki tud zsarolni 150 fontot, ők viszont nem hitték el, hogy tényleg elrabolta. A nagy izgalmak közepette egy csokival csillapította éhségét, de csak a felét ette meg. Ez lett a veszte.

A támadó egy nejlonzsákkal a fején vitte ki a fiút a lifthez, hogy átvigye egy másik lakásba. Áldozata azonban elcsente tőle a csoki maradékát, és néhány perc múlva a nejlonzsáktól megszabadulva kereket oldott. Meg sem állt a legközelebbi házig, ahol a lakóktól kért segítséget.

Nyolc év börtönt kapott

A rendőrség a csokiról vett DNS-minta alapján azonosította a fiatal bűnözőt, akit április 3-án fogtak el. Mohammed Islam nem adta könnyen magát, az egyenruhások láttán menekülni akart, ami azért nem jött össze, mert egy rendőrkutya megharapta. Később a kórházból is szökni próbált, de elfogták. Tette miatt a bíróság 8 év börtönre ítélte.

Via Daily MailBritish Asians UK