Mi történt?

A tizenéveseket a DVBBS fellépése után, az öltözőben találták meg, és eleinte úgy lehetett tudni, hogy nem érte őket erőszak. A lányok egyike Bényi Ildikónak, a közszolgálati tévé műsorvezetőjének  lánya.

Közleményt adott ki a rendőrség a Balaton Soundon ájultan talált lányok ügyével kapcsolatban. Eszerint felmerült a gyanú, hogy a DVBBS öltözőjében rosszul lett tizenévesek ellen szexuális jellegű bűncselekményt követhettek el, és emiatt a Siófoki Rendőrkapitányság eljárást indított, ismeretlen tettes ellen.

Ahhoz, hogy a nemi erőszak kérdését tisztázhassák, orvosszakértőt rendeltek ki – az elsődleges orvosi vélemény még nem vetett fel gyanút. (Tegnap este, a Balaton Sound Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy szexuális erőszak érhette a tizenéveseket, de akkor ezt a rendőrség még nem erősítette meg.)

A siófoki rendőrök négy külföldi férfit – a zenekar tagjait és alkalmazottait – 2016. július 10-én vitték be a rendőrkapitányságra , ekkor átvizsgálták a ruházatukat, és kábítószergyanús anyagot találtak náluk. Hármuknál pozitív lett a kábítószer-gyorsteszt, ezért őket a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki. Az eljárás további szakaszában mindannyian szabadlábon védekezhetnek.