horoszkóp
2016-07-14T233401Z 1162231863 LR1EC7E1TGFNO RTRMADP 3 FRANCE-CRA

Megszólalt a nizzai terrortámadás magyar túlélője

2016.07.16. 09:30

Sokkos állapotban, a szállodai szobájában várta a segítséget az a 17 éves székesfehérvári lány, aki a csütörtöki nizzai terrortámadásban sérült meg. A magyar tinédzser svájci barátnőjével nézte a tűzijátékot, majd elindult megkeresni magyar barátnőjét, amikor a teherautó a tömegbe hajtott a parti sétányon, írja a Bors

Hatalmas volt a tömeg és egyszer csak megjelent az óriási fehér kamion. Amerre néztünk, mindenhol pánikba esett emberek szaladtak, akik próbáltak kitérni előle. Engem elsodort a kamion, de túléltem. Visszamentem a szállásra, még mindig fáj az egész testem

-  tolmácsolta a székesfehérvári lány szavait barátnője. A lányok nyelvet tanulni mentek a tengerparti városba, pár nap múlva jönnek haza.

Mint ismert, csütörtökön éjszaka egy teherautó tarolt végig a parti sétányon, ahol több tízezren voltak a július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték miatt. A támadásban 84-en meghaltak, köztük 10 gyerek is életét vesztette. 202-en sérültek meg, közülük 52-en vannak súlyos állapotban, 25 embert az intenzíven ápolnak.

Frissítés: Az Index a Le Figarora hivatkozva azt írja, hogy az Iszlám Állam a terrorszervezethez köthető Amaq hírügynökségen keresztül szombaton magára vállalta a nizzai támadás elkövetését.