A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága fegyveresen elkövetett önbíráskodás kísérletének bűntettével folytat eljárást a 21 éves K. Béla és barátnője, a 23 éves Á. Virginia ellen, írja a police.hu.

Az eljárás előzménye annyi, hogy a nő előző munkahelyéről - állítása szerint - nem kapta meg a korábban már ledolgozott munkanapjaiért járó fizetését. Ezt a problémát pedig a pár úgy próbálta orvosolni, hogy közös erővel meglátogatták a céget, hogy az egyik alkalmazottól követeljék a szóban forgó pénzt.

Mivel azonban az alkalmazott nem kapott engedélyt a főnökségtől, hogy kifizesse a kért összeget, és normális esetben sincs erre felhatalmazása, ezért nem tett eleget a kérésüknek. 

Ekkor a férfi közölte, hogy addig márpedig nem tágítanak, amíg a barátnője meg nem kapja a pénzt. Eltökéltségének nyomatékosítására

elővett egy gázriasztó fegyvert és azzal fenyegette meg az alkalmazottat. 

Ez azonban nem minősült kifejezetten hatásos módszernek, ugyanis a pár végül pénz nélkül távozott. 

A rendőrök ezek után gyanúsítottként hallgatták ki őket, miután 2016. július 18-án 21 óra 25 perckor egy X. kerületi, Kőbányai úti lakásban rájuk találtak. A férfi autójának átkutatásakor a nyomozók megtalálták a bűncselekménynél használt gázriasztó fegyvert, a tárban 3 tölténnyel. A lakásban további töltényeket találtak, amelyeket azonnal lefoglaltak.

A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték, hogy gyorsított eljárás keretében állítsák bíróság elé mindkettejüket. A nő szabadlábon védekezik.