Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség egy egyiptomi állampolgárságú szakáccsal szemben, aki 2014 májusában egy fél méteres gyros vágókéssel okozott súlyos sérülést egy ittas férfinak Budapesten, egy IX. kerületi büfében.

A vádirat szerint a külföldi férfi szakácsként és eladóként dolgozott a ferencvárosi gyrososnál. Az incidens napján, 2014. május 16-án az éjjeli órákban nem voltak vendégei, ezért a bezáráshoz készülődött. Ekkor bukkant fel későbbi áldozata, egy ittas férfi. Az illető gyrost szeretett volna vásárolni, a vádlott azonban közölte vele, hogy a büfé már bezárt. A férfi elindult, de közben meglátta, hogy a szakács mégis kiszolgált egy másik vendéget, ezért visszament, és szidalmazni kezdte.

Az egyre hangosabb szóváltás során a hoppon maradt vendég annyira felháborodott, hogy benyúlt a pultba, lesöpört több tárgyat, megrántotta a hússütő állványt, majd a rajta lévő gyros húst a nyárssal együtt kitépte a és a földre dobta.

Ezt látva a vádlott egy több mint fél méteres teljes hosszúságú gyros vágókéssel nagy erővel a másik férfi feje irányába sújtott, aki védekezésképpen a feje fölé emelte az egyik kezét. A vágókés - mély vágott sérülést okozva - így elsősorban a férfi alkarját találta el, azonban az ütés ereje miatt a férfi fejét is megsebezte. A bántalmazott férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a bántalmazás eszközére, erejére tekintettel az életveszélyes állapot reális lehetősége is fennállt, amelynek elmaradása kizárólag a gyors elsősegélynek, illetve az időben érkező szakszerű orvosi ellátásnak volt köszönhető. A férfi kezén keletkezett súlyos sérülések maradandó fogyatékosságot okoztak

– írta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Az egyiptomi férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. Ha bűnösnek találják, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Az ügyészség egyúttal az ittas vendéggel szemben is vádat emelt. Kihívóan közösségellenes magatartása miatt neki garázdaságért kell felelnie.