Egy 27 gyermekes brit apuka, az 53 éves Tony Henderson tavaly júniusban került rendőrségi őrizetbe, mert egy razzia során a szokásos meglepetések helyett 18 pakknyi kokain és két pakknyi amfetamin került elő a withernsea-i otthonában rejtegetett Kinder tojásos kapszulákból (tudja, az a sárga színű műanyag izé).

A népes családdal rendelkező férfi ennek köszönheti, hogy nem lehet jelen 28. gyermeke születésénél. A bíróság ugyanis 12 év börtönre ítélte.

A rendőrök a házkutatás során megkérdezték a férfit, hogy beismer-e önszántából valamit, ő ekkor rámutatott két, földön kallódó zoknira. Mindkettőben Kinder tojásos kapszulák voltak, összesen 1,64 gramm kokainnal és 2,6 gramm amfetaminnal a belsejükben. Az egyenruhások emellett hat mobiltelefont, 390 font készpénzt (147 ezer forint), további tíz kinderes kapszulát, valamint egy konzervdobozba rejtve digitális mérlegeket és kanalakat találtak nála.

A mobilok buktatták le

Tony Henderson azt állította, hogy a cucc 32 éves barátnőjének, a drogfüggő Jennifer Dunn-nak kellett, hozzátéve, hogy már próbálja leszoktatni őt. A bökkenő csak az volt, hogy a mobilokban lévő üzenetekből nyilvánvalóvá vált, hogy nagy tételben üzletelt kábítószerekkel. Kiderült például, hogy 2014 júniusában Hullba utazott, hogy 57 gramm heroint és 28 gramm cracket vásároljon.

A férfi azzal védekezett, hogy az üzeneteket valaki más írhatta, amikor beteg édesapjára vigyázott. A bíróság azonban nem hitte el a meséjét, és úgy ítélte meg, hogy terjesztési szándékkal vette a drogokat.

12 év börtönt kapott

Az apuka a 12 éves börtönbüntetés kihirdetésekor jelezte, hogy szeretné felhívni a gyermekeit, mire Jeremy Richardson bíró megkérdezte tőle, hogy hány van.

A válaszban szereplő 27-es szám viszont megzavarta a törvény emberét, ezért visszakérdezett. Ebből alakult ki a következő, különösen abszurd párbeszéd:

"– 
27 mobilja van?"
 

"– Nem, 27 gyermekem."

A bíró ezután közölte vele, hogy egy jó darabig nem fogja látni őket.

Azt mondta, hogy 27 gyermeke van, és hamarosan születik egy újabb. Jelentős ideig el lesz választva tőlük.

A férfi 28. gyermekét váró Jennifer Dunn a bíróság előtt kábítószer-birtoklásban ismerte el bűnösségét, de ügyében csak augusztus elején várható az ítélet.

Via Mirror, Hull Daily Mail