A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 31 éves budapesti férfival szemben, aki tavaly december 29-én mindenféle előzmény nélkül szúrt meg egy villamosról leszálló férfit Budapest X. kerületében, a Szent László téri villamosmegállóban. A Velvet úgy tudja, hogy áldozata egy szolgálaton kívüli rendőr volt. 

A vádirat szerint az ittas, bódult állapotban lévő férfi a támadás napján az édesanyjával és élettársával utazott, és már a villamoson is agresszív volt. Miután leszálltak a Szent László téren, a vádlott üvöltözni, köpködni kezdett a megállóban, miközben azt hangoztatta, hogy az este folyamán börtönbe juttatja magát.

A sértett férfi néhány perccel később szállt le a villamosról. A vádlott ekkor minden előzmény belekötött, dulakodni kezdett vele, majd a nála lévő késsel nagy erővel megszúrta az állkapcsánál. A férfi menekülni kezdett, támadója azonban még egy darabon üldözte őt, és utánakiabált, hogy megöli, de végül visszament a megállóba.

Áldozata életveszélyes állapotba került, ezért rövid időn belül összeesett. A járókelők hívták ki hozzá a mentőket.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes eltartóztatásban lévő, többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vád tárgyává tett bűncselekmény büntetési tételének felső határa – a vádlott többszörösen büntetett előélete miatt – huszonkettő és fél évig terjedő szabadságvesztés

– közölte az ügyészség.