Drámai fordulatokban bővelkedett a fagyállós gazda néven ismertté vált vácszentlászlói férfi másodfokú ítélethirdetése. Mint korábban beszámoltunk, V. büntetését – halált okozó testi sértésért – a Fővárosi Ítélőtábla 1 év 6 hónap börtönbüntetésre enyhítette, amit 3 évre felfüggesztettek, így nem kell börtönbe mennie. 

A bíró az enyhébb ítéletet azzal indokolta, hogy a gazdát nem ölési szándék vezette, így nem történhetett szándékosság. V. Pál a tárgyalások alatt

végig azt hangoztatta, hogy ő csak egy kis hasfájást akart a tolvajoknak okozni.

A bíró szerint ez helytálló, hiszen nem töményen használta a fagyállót, hanem 2 litert öntött 12 liter borhoz. Az áldozatot pedig megmenthették volna, ha időben kap orvosi segítséget. Csakhogy italozó életmódja miatt a családja úgy gondolta, biztosan részeg, és elküldték aludni.

Az ítélethirdetésen megjelentek az áldozat hozzátartozói is. Édesapja végig feszülten hallgatta a bíró, amikor pedig az került szóba, hogy V. két nappal a lopás után figyelmeztette a feltételezett tolvajokat, hogy ne igyanak a lopott borból, az apa közbeszólt, hogy ez nem igaz!

a tárgyalás után

A tárgyalás berekesztése után elszabadultak az indulatok: az áldozat apja kiabálni kezdett, úgy vélte, az egész tárgyalást előre megrendezték. Ekkor történt, hogy halálosan megfenyegette a gazdát, és az öklét rázva rohant felé, de visszatartották. A bíró megnyomta a vészcsengőt és riasztották a biztonsági őröket.

Az áldozat édesanyja higgadtan, könnyezve V. elé állt és megkérdezte tőle, hogyan tud elszámolni a lelkiismeretével. A gazda neki azt válaszolta: 

bocsánatot kérek! Ma már másképp csinálnám. 

Az események után V. ügyvédje és felesége kíséretében szabadlábon kisétált a bíróság épületéből. Annyit még elmondott: „számítottam a fenyegetésre, az elmúlt három évben többször előfordult. Félek. Próbálom elkerülni őket, de nehéz lesz, mert egy faluban lakunk. A legjobb lenne elmenni messzire.”

Frissítés:

V. szeptember 2-án interjút adott a Mokkában, ahol elmondta: lepergett az élete az ítélethirdetés pillanatában. Ügyvédje hozzátette: igazságos ítélet született, ami egyben üzenet V. úrnak, hogy ez egy hibás és elhamarkodott döntés volt. V. hozzátette: gazdasági oka van annak, hogy nem tud elköltözni és nem szívesen hagyná ott 18 év munkáját és a gyümölcsöst. 17 meggyfája van, de csak meggyszörpnek lesz meghagyva, nem készít több meggybort.