Egy 43 éves soproni vállalkozó azzal bízott meg egy férfit, hogy rabolja ki és ölje meg volt feleségét és gyerekeit. A történet tavaly októberben kezdődött, amikor a vállalkozó eladósodott. Előtte vált el feleségétől, de a 64 millió forintos vagyonon azóta is pereskednek.

Ekkor jött a képbe János.

A vállalkozó kezdetben azt kérte a férfitól, hogy rabolja ki a családját, amikor nincsenek otthon. 2015 decemberében viszont már azt az utasítást adta, hogy színleljen rablógyilkosságot és tegye el ex nejét az útból.

Bár az üzletember egyre erőszakosabban követelte családja kiirtását, a bérgyilkos csak nem lépett. János hamar rájött, hogy a vállalkozó teljesen balek és inkább kihasználta a helyzetet. A férfi strandpapucsban, rövid nadrágban  és símaszkban adott interjút a Kékfénynek.

„Az úriember nem tudott letenni 50-100 ezer forintot egyben. Hiába kértem. Ezért van az, hogy hoztam el tőle benzinköltséget, hoztal el tőle élelmiszert, bulizáshoz kellékeket, fiam születésekor szeszes italt.″

Ezek viszont jó kis bevételt jelentettek az álbérgyilkosnak. Rájött, ha elég ügyes, akár hónapokig is megélhet a vállalkozó hülyítéséből. Szorgalmasan tanulmányozta a ház alaprajzát, a széf működését, átvette a garázs távirányítóját, miközben röhögött az egészen.

A vállalkozó azt ígérte a bérgyilkosnak, hogy a megszerzett pénzből fizeti majd ki másfél milliós bérét. Aztán ő kért kölcsön százezreket a megbízott bérgyilkostól, állítja János. Amikor a volt férj megelégelte a várakozást és le akarta cserélni a férfit, János szólt az exfeleségnek és feljelentést tettek a rendőrségen. 

Az ügyészség emberölés előkészülete bűntette miatt múlt héten emelt vádat a vállalkozó ellen, akinek tanácsairól egy hangfeltételt is készített a bérgyilkos-jelölt.

A hangfelvétel úgy készült, hogy amikor lejelentettük a hölggyel, hogy az úriembernek mi a teendője, akkor megkértek arra, hogy egy hangfelvételt rögzítsek. Elhangzik a felvételen, hogy a felesége mikor viszi a pénzt, hova viszi a pénzt, mennyi lehet nála, hogy rablásnak tűnjön, esetleg öljem meg, szúrjam le.

A Kékfény elérte a vállalkozót is, aki szabadlábon védekezhet, a feleségnél elhelyezett gyerekeit is látogathatja és aki szerint persze az egész nem az ő fejéből pattant ki. 

Az úriember többször felajánlotta ezt a lehetőséget. Az utóbbi időben már nekem is gyanússá vált, szinte már zaklatott, hogy újabb ötleteket talált ki. Ő már készült erre, hogy ezt eljátsszák velem a feleségemmel.

Ha bebizonyosodik a vád, a vállalkozó büntetését súlyosbítani fogja, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésekor próbára bocsátás hatálya alatt állt, mert korábban bántalmazta az egyik családtagját.

Borítókép: Kékfény/Velvet